1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP'DE OYLAR SAYILIYOR
UBP'DE OYLAR SAYILIYOR

UBP'DE OYLAR SAYILIYOR

Ulusal Birlik Partisi, 7 Ocak'ta yapılacak Genel Seçimlerde adaylarını belirlemek için bugün kurultay yaptı

A+A-

SAAT: 23.24

7 bin 311 üyenin katılıp 6 bin 949 üyenin oy kullandığı Kurultay’da oy sayım işlemleri devam ediyor… Sonuçların yarın öğle saatlerinde çıkması bekleniyor…


SAAT: 21.35

Ulusal Birlik Partisi’nin kurultayında oy verme işlemi sona erdi,  7311 kişinin oy kullandığı açıklandı. UBP önseçimin sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor.


(SAAT: 19:30)

Ulusal Birlik Partisi'nin, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen kurultayında saat 8.00'de divanın oluşturulmasıyla başlayan oy verme işleminin, bir saat daha uzatıldığı ve saat 21.00'e kadar devam edeceği öğrenildi. 

 

(SAAT:15.30) 

Başbakan, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün:

"Oy sayımı sabaha karşı bitecek"

Başbakan, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, saat 15.30 sıralarında oy kullanmak için Atatürk Spor Salonu’na geldi.

Oyunu kullandıktan sonra basına açıklama yapan Özgürgün, sonuçların sabaha karşı çıkmasını beklediklerini söyledi.

Özgürgün, 362 kişinin ÇİFT ÜYELİK nedeniyle oy kullanamadığını açıklarken, eski Başbakanlardan İrsen Küçük’ün OY KULLANAMASINA neden olan sorunun çözüldüğünü kaydetti.

YSK’nın verdiği listenin esas olduğunu da dile getiren Özgürgün,  “YSK’nın verdiği liste esastır. Oradan gelecek listede yoksa bu kişilere oy kullandıramayız.  Bazı yanlışlık olanlar varsa bunlar istişare içerisinde çözülebilir. 12 bin üyenin olduğu ortamda çift üyelik olabilir.” dedi.

Başbakan, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün şöyle konuştu:

“Düzenli şekilde gerçekleşiyor. Ülkemize ve partimize hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Gerçekten büyük katılımlı bir yoklama oluyor. Ön seçim aslında… Yeni üye sistemimizle birlikte tabana ve üyeye açmamızdan dolayı… 1400 delege ile yapılan kurultaylar ve bunun da çok üzerinde olmayan bir rakamlarla yapılan aday yoklamaları şimdi on binlere ulaşmış durumda…

Bugünkü katılımın, daha önceki kurultaya olan katılımları bulacağını düşünüyorum. Ciddi bir rakamla, gerçek bir ön seçim… Bugünün ardından adaylar, partimiz ve ülkedeki genel seçmende bir netice çıkacaktır.

Ortaya çıkacak olan sıralama, 7 Ocak’taki seçim için de bir ipucu çıkaracaktır. Bugün neredeyse ülke seçmenin yüzde 7’si oy kullanacaktır. İyi bir ipucudur.”

 

362 kişinin oy kullanamaması: ÇİFT ÜYELİK NEDENİYLE İPTAL…

“İki hafta önce 12 bin 300 civarında üyemizi YSK’ya bildirmiştik. Seçim Yasası partilerin üyelerini bildirmesini şart koşuyor. En düzenli olarak YSK’ya üyelerini bildiren parti konumundayız. Bu konuda diğer partilerde gecikmeler yaşandı.

YSK, 2 partiye aday olup olmayanları karşılaştırıyor. Burada da çift üyelikten dolayı iptaller söz konusu…

2 hafta önce ulaştırmamıza rağmen, diğer partilerdeki gecikmelerden dolayı karşılaştırmalar yapılamamış, son akşama kadar bize bildirilmemişti.  Dün akşam bize bilgilendirme yapıldı. İrsen Küçük’ün de olduğu bilgimize geldi. Arkadaşlar çözüldüğünü söylüyor. Anladığım kadarıyla divan ve YSK arasındaki temaslarla bazılarıyla ilgili sorunlar çözülebiliyor.”

 

“YSK’nın verdiği liste esastır”

“Ancak YSK’nın verdiği liste esastır. Oradan gelecek listede yoksa bu kişilere oy kullandıramayız.  Bazı yanlışlık olanlar varsa bunlar istişare içerisinde çözülebilir. 12 bin üyenin olduğu ortamda çift üyelik olabilir.”

 

“Oy sayımının sabaha karşı biteceğini düşünüyorum”

“Divanla konuştuğum kadarıyla hızlı bir şekilde sayımı yapacaklar. 20 civarında masa kurulacak. Her masada o ilçe sayılacak. 7-8 saatlik süre alabileceğini düşünüyoruz. Sabaha karşı biteceğini düşünüyorum. “

23760008_10204229130244121_155181997_o.jpg


SAAT: (15.00): Dursun Oğuz: Çift üyelikler var, oy veremediler

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, UBP aday ve aday sırası belirleme seçiminde yaşanan sorunla ilgili gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. YENİDÜZEN muhabiri Ayşe Güler'in de takip ettiği açıklamada Dursun Oğuz şunları söyledi:

-Daha önce vekilliğimizi yapmış Derviş Çobanoğlu ile ilgili bir sıkıntı var, sanırım, 2 üyeliği var, biri de silindi. Orada bir sorunumuz var. Bu sorunun en büyük sebebi, biz 15 gün önce bütün üye listeleri YSK’ya göndermiştik, ancak diğer partilerde gecikme olduğu için  YSK bekletti bizi. Dün de geç kaldık, akşam 17.00 civarında bize üye listelerini verdi. Biz de o sayının (362) üyeliklerden çıkartılmış olduğunu gördük.

-Bu sorunda esas olan; bize üye müracaatı yapan kişilerin diğer siyasi partilerden üyeliğini silmemesi ve diğer partilerin de üyesi olarak görülmesi meselesidir.

-İrsen Küçük'le ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. İnönü Belediye meclis üyelerinde de sorun oldu, üyelik formları yok ama seçilmiş meclis üyelerimizdir.

-Bunlarla ilgili YSK ile istişarede bulunamadık. Örneğin diğer siyasi partilerden istifalarını ve bize üyeliklerine ilişkin belge teatisini gerçekleştiremedik. Bundan dolayı bizde üyelikleri bulunmasına rağmen diğer siyasi partilere üyelikleri bulunduğu için çift üyelikten otomatikmen silindiler.

-YSK dün verdiği için sorun oldu. Daha önce bize bildirilmesi de sorunu büyüttü. İki partiye üye olan kişi oy kullanamaz, bu zaten Siyasi Partiler Yasası’na aykırı bir durum… En büyük sorunumuz bu son üyelerin UBP'li olmalarına rağmen düşüncelerini ve iradelerini sandığa yansıtamamalarıdır.   


(SAAT: 13.50): UBP Divan Başkanı konuştu: Kavgalar çıktı!

UBP'de yaşanan üye sorunu ile ilgili UBP Divan Başkanı-  UBP Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Bulutoğluları YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu.

Bulutoğluları dün akşam YSK'nın üye listelerini incelediğini ve 362 kişinin oy veremeyeceğini kendilerine ilettiğini açıkladı.

Cemal Bulutoğluları şunları söyledi:

-YSK dün akşam listelerimizi inceledi ve 362 kişinin oy veremeyeceğini bize iletti. Hiçbir gerekçe de bildirilmedi. Bu insanlar neden oy veremeyecek? Bilmiyoruz. Hala UBP olarak YSK'dan açıklama bekliyoruz.

-Oy vermeyeceği söylenen kişiler arasında eski UBP başkanı İrsen Küçük, 4 dönem vekillik yapmış Derviş Çobanoğlu, bazı örgüt başkanları, vekil aday adaylarının yakınları, kadın kolları başkanları, belediye meclis üyeleri var. UBP olarak cevap bekliyoruz.

-Divan Başkanı olarak çok zor durumdayım, 40-50 kişi sabah geldi oy kullanamadı, olaylar, kavgalar çıktı. Ben halimi kime anlatayım?

-Biz YSK'ya bu 362 kişi için ayrı bir sandık kuralım, orada ayrı şekilde oylarını versinler, eğer YSK olmaz derse oylarını yok sayarız diye bir teklifte bulunduk, buna da yanıt alamadık, bekliyoruz. 


(SAAT 13.00): UBP ÜYE LİSTESİNDE KRİZ!

Ulusal Birlik Partisi'nin Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam eden “aday belirleme” ve “aday sırası belirleme” seçiminde sorunlar yaşanıyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun da denetlediği  seçimde bazı üyelerin oy veremediği, listelerde isimlerinin yer almadığı öne sürülüyor.

Salondan edinilen gayrı resmi bilgilere göre YSK, dün akşam 400 civarındaki UBP üyesinin etkinlikte oy vermeyeceğini partiye ilettiği iddia edildi. İddialara göre oy veremeyeceği söylenen kişilerin bazılarının başka partilere üyelikleri ya da kayıtlarında sorunları bulunuyor.

Bugün sabah saatlerinde oy verme işleminin başlamasıyla bazı isimlere de YSK'nın itiraz ettiği ve bu üyelerin de oy veremediği söyleniyor.

Sorunla ilgili UBP divanı ile YSK yetkililerin bir toplantı gerçekleştirdiği bildirilirken UBP'den yazılı bir açıklama yapılacağı kaydedildi. 

Toplamda 1000 civarı üyenin oy veremediği iddia edilirken oy veremeyenler arasında gençlik kolları

yetkililerinin ve belediye meclisi üyelerinin de yer aldığı kulislere yansıdı.

ubp-kriz-(2).jpg


23770165_10204228505028491_255951028_o.jpg

 

atili-kartlar.jpg
Aday adayları için bastırılan kartların yerlere atılması da gözlerden kaçmadı...

 

Ayrıntılar, gün boyu Yeniduzen.com'da...

 

Bu haber toplam 17678 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler