1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP’de gündem kurultayın ertelenmesi
 UBP’de gündem kurultayın ertelenmesi

UBP’de gündem kurultayın ertelenmesi

Kurultaya hazırlanan UBP’de üye alımlarıyla ilgili tartışmalar çıktığı ve bu sebeple gerginlikler yaşandığı öğrenildi

A+A-

• Üyelik tartışmaları arasında gergin bir ortamda kurultayına hazırlanan Ulusal Birlik Partisi (UBP)’nde kurultayın ertelenmesi gündeme geldi. Yarın UBP Genel Merkezi’nde toplanacak olan Genel Yönetim Kurulu (GYK)’nın gerçekleşecek toplantıda üyeliklerle ilgili sorunu ve kurultayın ertelenmesini ele alacağı öğrenildi.

• YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre geçtiğimiz günlerde Parti Genel Merkezi’nde Hüseyin Özgürgün ve diğer adaylar arasında üyelik konusunda büyük bir tartışmanın ortaya çıktığı öğrenildi.  Öte yandan Özgürgün dışındaki adayların 2016 yılını bulmaması şartıyla kurultayın 40 günü geçmemek şartıyla ertelenmesine sıcak baktıkları öğrenildi.

Eren ŞİŞİK

Söz konusu tartışmalarla ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan UBP Genel Başkan Adayı Zorlu Töre şu anda herhangi bir erteleme kararı bilgisinin kendisine ulaşmadığını ancak kendisiyle birlikte 4 adayın da erteleme fikrine sıcak baktığını bildiğini söyledi. UBP’deki esas sorunun üye alımları olduğunun belirten Töre, “Üye alımları bir uzlaşıyla yapılabilirdi. Çok büyük yanlışlık ve eksiklikler vardır. Bu yüzden de UBP’de herkes huzursuzdur.”dedi.

Töre: “Bu şartlarda kurultayın yapılma ihtimali çok zayıftır”
Tartışmaların çıkmasının ana nedeninin üye kayıtları ile ilgili yapılan etik dışı yaklaşım olduğunu vurgulayan Töre, “Bu şartlarda kurultayın yapılma ihtimali çok zayıftır. Üye yapılmaması gerekenler üye yapılmış, yapılması gerekenler de dışarıda bırakılmıştır.”diye konuştu. Üye alımında örgütlerin birçoğunun devre dışı kaldığını ve üye alımlarının merkezden yapıldığını aktaran Töre, “Bu etik olmadı. Partinin omurgasını çiğneyerek böyle bir yaklaşım içine girmek doğru değildir. Bu sistemin bu kadar istismar edileceğini tahmin etmezdik.”dedi.

Tatar: “Tartışmaların ana sebebi üye alımı”
Bir diğer Genel Başkan Adayı Ersin Tatar ise yaptığı açıklamada erteleme konusunda henüz net bir şeyin olmadığını ifade ederek, üye alımları ile ilgili düzenlenen listenin hukuk dışı olduğunu söyledi. Ne örgütlerarası ne de ilçelerarası bir düzenin olmadığına vurgu yapan Tatar, Hüseyin Özgürgün ile diğer 5 üye arasındaki tartışmanın ana sebebinin de üye sorunu olduğunu belirtti. Bu isimlerin örgüt üzerinden değil, merkez üzerinden kaydolduğunu aktaran Tatar yarın yapılacak GYK Toplantısı’nda erteleme ile ilgili kararın çıkabileceğini ifade etti.

Bu haber toplam 1891 defa okunmuştur