1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. UBP’de başkanlık yarışı kızıştı
 UBP’de başkanlık yarışı kızıştı

UBP’de başkanlık yarışı kızıştı

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve eski Maliye Bakanı, Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar’ın ardından UBP İskele milletvekili Nazım Çavuşoğlu da UBP Kurultayı’nda Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı

A+A-

31 Ekim’de ‘çok adaylı’ bir kurultay seçimine hazırlanan UBP’de başkan adaylarının sayısının daha da artması gündemde. Özellikle ‘tabandan destek’ aldıklarını söyleyen Meclis Başkan Yardımcısı, Girne milletvekili Ünal Üstel ile Mağusa milletvekili Hamza Ersan Saner ile Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre’nin adaylığını açıklaması bekleniyor


• SANER: “TABANDAN CİDDİ DESTEK VAR”… Genel Başkanlığa aday olacağı konuşulan UBP milletvekili Hamza Ersan Saner ise parti tabanından aday olması için ciddi destek geldiğini belirtti.

• TÖRE KARARINI AY SONUNA KADAR VERECEK… Kurultay’da yüzde 51 aday olma ihtimali olduğunu açıklayan UBP Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre, bazı temas ve değerlendirmelerinin olduğunu, çalışmalarının ay sonuna kadar süreceğini dile getirmişti.


Ayşe GÜLER

31 Ekim’de gerçekleşecek UBP Olağan Kurultayı’nda Hüseyin Özgürgün ve Ersin Tatar’ın ardından dün UBP İskele milletvekili Nazım Çavuşoğlu da genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

Partiyi tek başına iktidara taşımak için aday olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, egolarını tatmin etmek değil, ülkeye hizmet vermek istediğini belirtti.

Çavuşoğlu’nun adaylık açıklamasının ardından gözler, başkanlık yarışında ismi geçen Ünal Üstel, Hamza Ersan Saner ve Zorlu Töre’ye çevrildi.

‘Tabandan destek’ aldıklarını söyleyen ancak aday olup olmama konusunda kesin kararlarını açıklamayan 3 isimin izleyeceği yok merak konusu oldu.

Çok adaylı kurultay gerçekleştirecek olan UBP’de Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün karşısına şu ana kadar 2 aday çıkması, yarışın çetin geçeceğini gösteriyor.

Genel başkanlık yarışında ‘ben de varım’ diyerek, adaylığını açıklayan Tatar ve Çavuşoğlu, hatırlanacağı üzere önceki günlerde GYK üyeliğinden alınmış, bu duruma tepki göstermişlerdi.


6 bin 843 kişinin oy kullanması gündemde

UBP’de Kurultay tarihi yaklaşırken, özellikle üye sayısı ile ilgili tartışmalar sürüyor.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz gün UBP Merkez Yönetim Kurulu, kurultaya yönelik 6 bin 843 üyenin başvurusunu görüşerek, geçici olarak onaylamıştı. Geçici olarak onaylanan üyelik başvuruları incelenmek üzere ilçelere gönderilmişti. İtiraz süresi de dahil olmak üzere yapılacak 10 günlük incelemenin ardından üyelikleri onaylanan kişilerin bu süre sonunda ilan edilmesi bekleniyor.

Tüzük neye işaret ediyor?

Tüzüğe göre genel başkanlığa aday olacak isimlerin kurultay tarihinden en geç 1 ay içerisinde ‘adaylık başvurusunda’ bulunması gerektiğine işaret ediyor.
Buna göre UBP’de ‘yeni adaylıkların’ en geç 30 Eylül’e kadar yapılması gerekiyor.

---------------------------------------------------------------------

Çavuşoğlu’ndan 26 maddelik ülke vizyonu

Dün düzenlediği basın toplantısı ile UBP Genel başkanlığına adaylığını açıklayan UBP İskele milletvekili Nazım Çavuşoğlu, adaylık yarışında 26 maddelik ülke vizyonu ve projelerini duyurdu.
Çavuşoğlu, sadece UBP Genel Başkanlığı’na değil, partiyi tek başına iktidara taşımaya ve başbakanlığına da aday olduğunu vurguladı.
Kurultay sürecinin kendisi için kavga, kargaşa yaratma ve bundan nemalanma süreci olmayacağını ifade eden Çavuşoğlu, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün dahil, başkanlık için aday olacak herkesin kendisinin ‘kardeşi ve yol arkadaşı’ olduğunu belirtti.
Çavuşoğlu, parti üyelerine, özgür iradeleri ile sandık başına gitmeleri için çağrıda bulunarak, daha başarılı olacağını düşündükleri bir adayı yeni genel başkan olarak seçmelerini istedi.

“Hedefim; egolarımı tatmin etmek değil”
Çavuşoğlu, hedefinin egolarını tatmin etmek değil, partisine ve ülkeye yararlı işler yaparak hizmet etmek olduğunu vurguladı.
Genel başkanı seçilmesi halinde, UBP’nin yetkili kurullar tarafından yıllık olarak onaylanan bütçe ile yönetileceğine değinen Çavuşoğlu, parti bütçesinin uygulama raporları her üç ayda bir, Parti Genel Yönetim Kurulu’na sunulacağı, şeffaf hesap verebilir bir anlayışın var olacağını kaydetti.
Çavuşoğlu, UBP genel sekreterliği döneminde UBP banka kartı ile ilgili yaptığı çalışmaların tekrar canlandırılarak, hayata geçeceğini belirtti. Öte yandan başkan seçilmesi durumunda UBP genel başkanlığı birkaç saat değil günde yirmi dört saat çalışacağını, genel başkanlık kapılarının 24 saat açık olacağını söyleyen Çavuşoğlu, partililere ve halka karşı adil davranarak, herkese aynı yakınlıkta olacağını sözlerine ekledi.

-----------------------------------------

Töre: “Kararımı ay sonunda vereceğim”

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre ise 31 Ekim’de gerçekleşecek UBP Kurultayı’nda yüzde 51 aday olma ihtimali olduğunu açıklamıştı.
YENİDÜZEN’e konuşan Töre, bazı temas ve değerlendirmelerinin olduğunu, çalışmalarının ay sonuna kadar süreceğini dile getirmişti.
Töre, UBP tabanından kişiliğine karşı sempati olduğunu belirten Töre, “Ben yanardöner değilim. İlkeliyim, sağlam duruşum var. UBP tabanın istediği de budur” ifadesinde bulunmuştu.

-------------------------------------------------------------------------

Saner: “Tabandan, aday olmam için ciddi destek var”

Öte yandan Genel Başkanlığa aday olacağı konuşulan UBP Mağusa milletvekili Hamza Ersan Saner ise parti tabanından aday olması için ciddi destek olduğunu belirtti.
Saner, aday olup olmayacağına ilişkin kesin kararı kısa bir süre içerisinde vereceğini de söyledi.

(foto arşiv)

Bu haber toplam 2237 defa okunmuştur