1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. UBP'de 6. aday Zorlu Töre
UBPde 6. aday Zorlu Töre

UBP'de 6. aday Zorlu Töre

UBP Genel Başkan adayı Zorlu Töre: ‘Binlerce üye görmezden geliniyor’

A+A-

 

UBP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu duyuran UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün binlerce UBP’liyi görmezden geldiğini iddia ederek, “Binlerce UBP’li üye yapılmıyor, sayılmıyor, görmezden geliniyor” dedi.

Töre, YENiDÜZEN’e yaptığı açıklamada, “Yapılan üyeliklere karşı değilim ama partinin omurgası dikkate alınarak daha önceki UBP üyelikleri de dikkate alınmalıdır” ifadesinde bulundu. Töre, üyeliklerle ilgili olarak UBP’li olup, UBP’de kayıtlı olan insanların listelere dahil edilmesinin Özgürgün tarafından kabul edilmediğini söyledi.

1000 kişi eklenmesi bekleniyor…
İlan edilen listede yer almayan kurultay ve ilçe delegelerinin yaklaşık bin kişi civarında olduğunu kaydeden Töre, “Binlerce kişi de UBP’li ancak listeye alınmadı, geçmişte üye olanlar askıya alındı, görmezden gelindi” dedi.

“İstişare olmadı, Parti Meclisi karar vermeli”
Özgürgün ile üyelikler konusunda kendisinin bir istişaresi olmadığını kaydeden Töre, “Sistem nettir, açıktır. Genel Yönetim Kurulu, üyeliklerin tartışmalı olduğunu, eksiklikler olduğunu gördü 6 kişiye karşı 7 kişi listeye ret dedi. GYK’da çözülmeyen bu konu Parti Meclisi’ne taşınmalı ve Parti Meclisi kararı vermelidir” ifadesinde bulundu.

Bu haber toplam 1591 defa okunmuştur