1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP yeni tüzüğe ONAY VERDİ
UBP yeni tüzüğe ONAY VERDİ

UBP yeni tüzüğe ONAY VERDİ

Ulusal Birlik Partisi delegeleri parti tüzüğündeki değişikliklere onay verdi.

A+A-

SAAT: 12:30

Ulusal Birlik Partisi (UBP) parti tüzüğündeki değişiklikleri onayladı.

Lefkoşa Elysium Park'taki Olağanüstü Tüzük Kurultayı az önce sona erdi, pusulasız yapılan oylamada UBP delegeleri açık oylama ile el kaldırarak yeni tüzüğe oybirliği ile onay verdi.

Buna göre,  milletvekillerinin görev süreleri 15 yılla; parti genel başkanı dâhil tüm yönetim kadrolarındakilerin görev süreleri de 5 olağan kurultayla yani 10 yılla sınırlandırılacak. UBP kurultaylarında ise delege sistemi yerine üyelik sistemine geçilecek.

---------------------------------------------

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Olağanüstü Tüzük Kurultayı başladı.

Lefkoşa Elysium Park'ta yer alan kurultay, "Yeni tüzük, yeni vizyon, yeni dönem... Asıl şimdi yeni UBP" sloganıyla yapılıyor.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün salona gelmesiyle saat 11.00'de başlayan kurultaya, UBP üyeleri yoğun ilgi gösteriyor. Kurultayda, UBP milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri de hazır bulundu.

Kurultay, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun'un yaptığı açılış konuşmasıyla başladı ve divanın oluşturuldu.

Atun, bugünün UBP için tarihi ve geleceğe atacağı emin adımların başlangıcı olduğunu belirterek, UBP'nin bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Atun, konuşmasında hükümeti eleştirerek, ülkede başarısızlık örneği gösterdiğini ve son günlerini yaşadığını savundu. Atun, hükümetin devleti de geri götürdüğünü, CTP-BG'nin tek amacının devleti çökertmek olduğunu iddia ederek, UBP olarak devleti yaşatma dinamizmini her zaman koruyacaklarını ve devlete sahip çıkacaklarını vurguladı.

UBP'nin her zaman her türlü göreve hazır olduğunu ifade eden Atun, eski UBP lideri, onursal başkanı, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun her zaman Kıbrıs konusuna sahip çıktığını, bundan sonraki süreçte de UBP'nin sürece sahip çıkacağını ve müzakerelerde Kıbrıs Türk halkı ve KKTC devletinin eşitliğini savunacaklarını vurguladı.

Her alanda Eşitliğin kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Atun, UBP olarak bugün yaptıkları tüzük değişikliği ile de yenilenmeye yönelik, demokratikleşme yolunda büyük bir adım attıklarını kaydetti, partiye hizmet eden tüm yetkilileri kutladı.

Sunat Atun, partide vizyon sahibi gençlerin katılabilmesini de amaçladıklarını, bu anlayışla tüzüğü yenilediklerini belirterek, "Siyaset bir meslek değil bir görevdir" dedi.

Bu vizyondan hareketle bu tüzüğün hazırlandığını belirten Atun, partide gençleşmenin önemine vurgu yaptı, ülke adına tüzük yenilenmesi konusunda bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti, diğer partilere örnek olmasını temenni etti.

Atun’un konuşmasının ardından divan başkanlığına UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, katipliğe de milletvekilleri Ersan Saner, İzlem Gürçağ, Ali Pilli, Hamit Bakırcı getirildi.

 EK VERİLECEK

(tak)

Bu haber toplam 2146 defa okunmuştur