1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "UBP ve DP Kamu-Özel sözleşmelerini çalakalem hazırlıyor"
"UBP ve DP Kamu-Özel sözleşmelerini çalakalem hazırlıyor"

"UBP ve DP Kamu-Özel sözleşmelerini çalakalem hazırlıyor"

Özdenefe, UBP ve DP’nin özelle kamu arasında yaptıkları tüm sözleşmeleri çalakalem, aceleyle ve kamu menfaatini gözetmeden yaptığını belirtti. 

A+A-

CTP Girne milletvekili Fazilet Özdenefe,  bütçe görüşmelerinin sürdüğü 15 Aralık Meclis konuşmasında Bakanlar Kurulu’nun saat uygulamasında yaptığı değişikliğin gerekçesiz ve hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçe görüşmesi sırasında söz alan Özdenefe konuşmasında gümrük ve antrepolarla ilgili sıkıntılara da değindi. Hükümetin kamu ile özel arasında imzalanacak sözleşmeleri hazırlayacak, kontrol ve denetimini yapacak bir Sözleşme Birimi için çalışma yapmadığını da vurgulayan Özdenefe, UBP ve DP’nin özelle kamu arasında yaptıkları tüm sözleşmeleri çalakalem, aceleyle ve kamu menfaatini gözetmeden yaptığını belirtti. 
 

SAAT UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLMELİ
 

Yeni saat uygulamasının gerekçesiz olarak ve geçirildikten sonra da Türkiye ile yaşanabilecek teknik sıkıntılar öne sürülerek hayata geçirildiğine değinen Özdenefe, “İlgili Bakanlar Kurulu kararı gerekçesizdir ve hukuka aykırıdır. TC’de enerji tasarrufu gerekçesi gösterilmiştir. Bizde enerji tasarrufu oldu mu, bununla ilgili herhangi bir çalışma yapıldı mı? Soğuk günlerde sabah erken saatlerde insanların tüketimi aksine artmıştır. Hiçbir toplumsal faydası olmayan bu uygulamanın toplumun itirazları ortadayken ısrarla değiştirilmemesi anlaşılabilir değildir” dedi.
 

EK MESAİLERİN BEDELİNİ HALK ÖDÜYOR
 

Gümrük ve antrepolarla ilgili sıkıntılar olduğunu belirten Girne milletvekili Fazilet Özdenefe, çoğu zaman gümrük işlerinin mesai saatlerinin dışına sarktığını, vardiya usulüne geçilmemesi ve ek mesai maliyetlerinin firmalara yansıtılmasından dolaylı ürünlerin pahalı hale geldiğini vurguladı. “Faturayı halk ödüyor” diyen Özdenefe, özellikle elektronik eşya ithal eden birçok iş insanının numunelerini geri almadıkları ile ilgili şikayetleri olduğunu belirtti. Bu şikayetler ve kaynakları ile ilgili denetimler yapılması gerektiğini kaydeden Özdenefe, “Görevini suiistimal veya ihmal edenler varsa tespit edilmeli ve gereği yapılmalıdır” dedi.
 

ANTREPOLARIN DURUMU İÇ AÇICI DEĞİL 
 

Gerek özel gerekse de devlete ait antrepoların durumunun iç açıcı olmadığını ifade eden Özdenefe, antrepoların denetimi ve işleyiş şartlarının Gümrük ve İstihsal Yasası altında kurallara bağlandığını ancak bugün özel bir antrepodan bir tabanca ve yedek şarjörü dahi çıkabildiğini belirtti. 
 

HÜKÜMETİN KAMU-ÖZEL SÖZLEŞMELERİ HALK YARARI GÖZETMİYOR
 

Acilen kurulacağı sözü verilen ama diğer sözler gibi halen yerine getirilmeyen diğer bir hususun da kamu ile özel arasında imzalanacak sözleşmeleri hazırlayacak, kontrol ve denetimini yapacak bir Sözleşme Birimi olduğunu kaydeden Özdenefe, “UBP ve DP özelle kamu arasında yaptıkları tüm sözleşmeleri çalakalem, aceleyle ve kamu menfaatini gözetmeden yapmaktadır. Bu da kamuya ait değerlerin birilerine peşkeş çekilmesi sonucunu doğurmaktadır” dedi. 
 

YERLİ ÜRÜNLER TEŞVİK EDİLMELİ 
 

Girne milletvekili Fazilet Özdenefe, konuşmasında son olarak ülkede kitlesel turizm yapan otelleri örnek göstererek bu otellerin yerli üretimleri almalarının teşvik edilmesi için gereğinin yapılması ve turizmde elde edilen gelirin tabana yayılmasının şart olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 2779 defa okunmuştur