1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP Mağusa İlçesi KARIŞTI
UBP Mağusa İlçesi KARIŞTI

UBP Mağusa İlçesi KARIŞTI

DP-UG Mağusa Belediye Başkan adayı olarak açıklanan İsmail Arter, seçime “bağımsız aday” olarak girme kararı aldı. Bu kararın ardında UBP'nin Mağusa İlçesi’ndeki 'Eroğlu yandaşı' bir grubun DP'li Arter’i destekleme arzusu olduğu söyleniyor.

A+A-

YENiDÜZEN (Özel)
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Mağusa Belediye Başkan adayı olarak açıklanan İsmail Arter, bağımsız aday olarak seçime girme kararı aldı, kararının ardında, Mağusa’da UBP ile ‘ortaklık zemini’ oluşturma çabası olduğu iddia edildi.
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Mağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay’ın, aday çıkarmayarak, İsmail Arter’in desteklenmesi yönünde tavır ortaya koymasıyla birlikte UBP Mağusa İlçesi ikiye bölündü.
Geçtiğimiz hafta yapılan İlçe Yönetim Kurulu toplantısında iki farklı görüşün ortaya çıkmasıyla birlikte acil olarak toplanan Parti Meclisi, yine Mağusa’da aday gösterecek isim bulamadı.
UBP’deki bu karmaşık durum sonrasında sağ seçmeni etkilemek isteyen İsmail Arter, bağımsız aday olduğunu açıkladı.
Bu durum Mağusa’da, “Mağusa’da ittifakın zemini oluşturulmaya çalışılıyor. Resmiye Canaltay  ve Eroğlu cephesi İsmail Arter’i istiyor, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile paslaşıyor” yorumlarına neden oldu.

UBP’liler kesinlikle karşı
Mağusa’da yaşanan bu durum karşısında, UBP tabanı ise yaşanan gelişmelerle birlikte ittifaka karşı olduklarını yineliyor.
UBP’nin mutlaka Mağusa’da aday göstermesini isteyen UBP’liler, UBP Mağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay’ın İsmail Arter’i destekleme yönündeki eğilimine şiddetle karşı çıkıyor.

Ataoğlu: UBP ile görüşülmedi
DP-UG Mağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu, Arter’in seçime bağımsız aday olarak girme kararı aldığını ve tüm Mağusa halkını kucaklama istemi olduğunu söyledi.
YENiDÜZEN’e açıklama yapan Ataoğlu, DP-UG Mağusa İlçesi olarak UBP ile bir görüşmenin yapılmadığını ancak Arter’in bütün seçmenlere hitap etme isteminde olduğunu belirtti. 

Herkes kendi adayı ile
İsmail Arter’in bağımsız aday olmasını duyurmasıyla birlikte diğer bölgelerde de tekrardan ittifak olur mu yorumları yapıldı.
Ancak elde edilen bilgilere göre, diğer bölgelerde adaylar DP-UG rozeti ile seçime girme ve UBP ile ittifak yapmama kararlılığını sürdürüyor.

Bu haber toplam 2591 defa okunmuştur
Etiketler : , ,