1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UBP KOMİTELERDEN ÇEKİLDİ
UBP KOMİTELERDEN ÇEKİLDİ

UBP KOMİTELERDEN ÇEKİLDİ

UBP, ‘Alihan Pehlivan’ın YYK üyeliğinin önerilmesinin komitede kararlaştırılmasına rağmen Meclis Genel Kurulu’nda bu önerinin reddedilmesine’ tepki gösterdi, komite çalışmalarını boykot kararı aldı. Parti, bugünkü Genel Kurul’da gündem dışı konuşma da yap

A+A-

Alihan Pehlivan’ın Yayın Yüksek Kurulu üyeliğine ilişkin önerilerin Genel Kurul’da reddedilmesi, UBP’yi harekete geçirdi, UBP parti kararıyla komiteleri boykot etmeye başladı

Ayşe GÜLER

Ulusal Birlik Partisi (UBP), Alihan Pehlivan’ın Yayın Yüksek Kurulu (YYK) üyeliğine ilişkin önerinin geçtiğimiz günkü Meclis Genel Kurulu’nda reddedilmesi nedeniyle komite çalışmalarını boykot etme kararı aldı.
Sayıştay Komitesi Başkanı, UBP milletvekili Dr Faiz Sucuoğlu, Alihan Pehlivan’ın üyeliğine ilişkin önerinin Hukuk, Siyasi İlişkiler ve Dış ilişkiler Komitesi’nde geçmesine rağmen Genel Kurul’da reddedilmesini ‘siyasi ahlaksızlık’ olarak yorumladı.
“Grup” olarak alınan kararın ne zamana kadar süreceğinin kesinleşmediğini söyleyen Sucuoğlu, bununla birlikte bugünkü Meclis Genel Kurulu’nda UBP’li milletvekillerinin gündem dışı konuşma yapmayacağını söyledi.
Öte yandan CTP-BG milletvekili, Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür ise UBP tarafından alınan ‘boykot’ kararının komite çalışmalarını etkilemeyeceğini ifade etti.

UBP salonu terk etmişti

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz gün Alihan Pehlivan’ın YYK üyeliğine  atanmasına ilişkin önerilerinin Genel Kurul’da reddedilmesi sonrasında UBP Grubu, alınan kararı protesto etmek için salonu terk etmişti.

Faiz Sucuoğlu: “Yapılanlar çifte standarttır”

Sayıştay Komitesi Başkanı, UBP milletvekili Dr Faiz Sucuoğlu, komite çalışmalarını boykot etme kararı aldıklarını, bugün yapılacak Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma yapmayacaklarını açıkladı.
YENİDÜZEN’e konuşan Sucuoğlu, bu karara gerekçe olarak, komitede uygun bulunmasına karşı Alihan Pehlivan’ın YYK üyeliğine ilişkin önerilerin Genel Kurul’da reddedilmesini gösterdi.
“Alihan Bey, UBP’nin kendi kontejanından YYK üyeliğine atamayı uygun gördüğü bir kişidir. Komitede, Alihan beyin YYK üyeliği UBP, DP-UG ve CTP-BG’li üyelerin verdiği oylarla geçmişti” diyen Sucuoğlu, “ Ancak son dakika bazı CTP’li ve DP’li arkadaşlar alınan kararı reddetti” şeklinde konuştu.
Sucuoğlu,  Alihan Pehlivan’ın YYK üyeliği ile ilgili tüm kriterlerin tartışılarak, uygun bulunduğunu belirtti, sözlerini şöyle sürdürdü: “Komitede geçmesine rağmen Pazartesi günkü Meclis Genel Kurulu’nda Alihan’ın geçici memur olduğu bahane edildi. Başka yerlerde çalışıp, bu görevde olan kişiler var. Yapılanlar çifte standarttır.”
Meclis Genel Kurulu’nda alınan kararın ‘komiteye saygısızlık’ ve ‘politik ahlaksızlık’ olduğunu savunan Sucuoğlu, komiteye yönelik güvensizlik oylamasının yapıldığını ifade etti.
Bunun yanı sıra Sucuoğlu, geçtiğimiz hafta komite içerisinde alınan kararla ilgili sıkıntı olması durumunda bu sıkıntının Meclis’e getirilmeden, komite başkanına veya üyelerine aktarılabileceğine, böylelikle Alihan Pehlivan’ın YYK üyeliği önerisi ile ilgili yeniden değerlendirme yapılabileceğine değindi.
İzlenen yolun yanlış olduğunu dile getiren Sucuoğlu, “Alınan kararın altında ne var bilmiyorum. Direk şahsa veya söz konusu kişinin yaptığı gazetecilikle ilgili bir şey mi bilmiyorum “dedi.

-------------------------------------------------------------------------


Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür: “Boykot kararı komite çalışmalarını etkilemez”

Öte yandan CTP-BG milletvekili, Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Birikim Özgür ise UBP tarafından alınan ‘boykot’ kararının komite çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi.
Komitede nisabın sağlanarak, çalışmaların sürdürüleceğini aktaran Özgür, komitede yasa tasarılarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Özgür, ilgili komitenin teknik olarak önerilen kişinin yasal zeminde herhangi bir engeli olup olmadığını kontrol ettiğini söyleyerek, bu çerçevede genel kurula önerilebileceği kararının alındığını kaydetti.
“Komitede söz konusu kişinin YYK üyeliğine atanması için karar alınmadı. Komite, siyaset karıştırmadan yasadaki görevle ilgili tanımlara baktı. Kişinin çelişen durumu yoksa komitenin vazifesi önermektir” diyen Özgür,  atanma ile ilgili siyasi kararın Genel Kurul tarafından verildiğini dile getirdi.
Özgür, bu bağlamda ‘sap ve samanın’ karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

--------------------------------------------------------------------------------

Hukuk Siyasi İlişkiler Dış ilişkiler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman:  “Komite sadece hukuka uygunluğu değerlendirdi”

Hukuk Siyasi İlişkiler Dışilişkiler Komitesi Başkanı, CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman ise Pazartesi günkü Genel Kurul’da komitenin sadece hukuka uygunluğu değerlendirdiğini, uygun bulunmasıyla adayın onay için Genel Kurul’a gönderildiğini anlatmıştı.
Erhürman, raporla sunulan adayların sadece yasadaki koşullara göre değerlendirildiğini kaydetmişti.

Bu haber toplam 1761 defa okunmuştur