1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP de üyeye gidiyor
UBP de üyeye gidiyor

UBP de üyeye gidiyor

Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi, dün ‘erken seçimi’ masaya yatırdı. Dünkü toplantıda Ocak ayında gerçekleşecek erken seçimle ilgili UBP Tüzüğü’nde değişikliğe gidildi, yapılan düzenlemeler PM’de onaylandı.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi, dün ‘erken seçimi’ masaya yatırdı.

Hem Yüksek Seçim Kurulu’nun siyasi partilere ‘milletvekili adayı belirleme yöntemi’ ile ilgili yaptığı uyarıyı değerlendirdi, hem de seçim sürecinde izlenecek yol ile ilgili mesai yaptı.

Dünkü toplantıda Ocak ayında gerçekleşecek erken seçimle ilgili UBP Tüzüğü’nde değişikliğe gidildi, yapılan düzenlemeler PM’de onaylandı.

Bu adım, erken seçim öncesindeki ‘yasallık’ noktasını da sorgulattı.

Daha önce PM yetkisinde olan aday belirleme ve sıralamasıyla ilgili hak üyeye verildi.

Başkana 8 kontenjan…

Bununla birlikte Siyasi Partiler Yasası’nda işaret edilmemesine rağmen, seçimde ‘başkan kontenjanının’ kullanılacağı netlik kazandı.

Ocak ayında gerçekleşecek seçim için Başbakan, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün Lefkoşa’da 3, Mağusa ve Girne’de 2, İskele’de ise 1 kontenjan adayı belirlemesi kararlaştırıldı.

Bununla birlikte aday adaylığı başvuru ücretleri de asgari ücretin 2 katından 4 KATINA çıkarıldı.

Başvurular bugün başlıyor

Öte yandan UBP’de milletvekilliği aday adaylığı için müracaatları bugün başlıyor.

Başvurular 3 Kasım tarihine kadar devam ediyor.

Bu arada KANAL SİM’e konuşan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz şunları söyledi:  “UBP PM toplandı.Milletvekili adaylarını Üyeler belirleyecek.Daha önceki PM toplantısında alınan karar geçersiz oldu .UBP tüzüğünde istisnai durum belirten nokta yok o nedenle YSK’nın dediği gibi adayları üyeler belirleyecek”

Diğer partilerde durum

Cumhuriyetçi Türk Partisi de daha önce tüm adayların ilçelerde "ön seçim" ile belirleneceğini ve Siyasi Partiler Yasası'na uygun hareket edileceğini açıklamıştı.

Toplumcu Demokrasi Partisi ve Demokrat Parti'de değerlendirmeler sürerken, Halkın Partisi ve Toplumcu Kurtuluş Partisi ise "seçime üye ya da delege yapmayacak, parti meclisi ya da komiteler yapacak" yönünde mesaj vermişti.

  • CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın:  Tüm ilçelerde ön seçim yapılarak adayların belirlenecek
  •  TDP Genel Sekreteri Asım İdris: Üyeye mi gidileceği yoksa ya da PM tarafından belirleneceği parti yetkili organlarında değerlendirilecek
  • DP Genel Sekreteri Afet Özcafer: Bu hafta içerisinde MYK’nın bir araya gelecek, süreci değerlendirecek
  • TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem: BKP ile varılan mutabakat istisnai durum. Bu nedenle adaylar PM tarafından değerlendirilecek.
  • Halkın Partisi’nde ise tüzüğe göre milletvekilleri adayları Parti Meclisi tarafından belirlenecek.

 

Bu haber toplam 3701 defa okunmuştur
Etiketler : ,