1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'UBP borcunu ödemiyor'
UBP borcunu ödemiyor

'UBP borcunu ödemiyor'

Mustafa Uluğ isimli vatandaş, UBP’ye kiraladığı binasının elektrik borcu ve su ücretlerinin, ilgili tarafların 1 yıl önce binadan taşınmalarına rağmen halen ödenmediğini savundu

A+A-

Ayşe GÜLER

Mustafa Uluğ isimli vatandaş, Lefkoşa’da Ortaköy bölgesinde kendisine ait apartmanın ikinci katını 2 yıl önce UBP’ye kiraladığını ancak, binadan taşınmalarının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen elektrik faturası ile belediye ücretlerinin ilgili taraflar tarafından ödenmediğini savundu.

Uluğ, binanın geçtiğimiz yıla kadar UBP Ortaköy şubesi olarak kullanıldığını belirterek, su ve elektrik faturalarına dair ödemeleri 1 yıldır ilgili kişilerden almaya çalıştığını öne sürdü.

“UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yanı sıra Faiz Sucuoğlu ve Sunat Atun ile görüştüm. 1 yıldır ödeme beklediğimi ilettim. Sürekli olarak ödeyeceğiz dediler ama ben bir yıldır paramı alamıyorum” şeklinde konuşan Uluğ, “daha fazla dayanacak gücüm kalmadı, bir an önce borcumun ödenmesini istiyorum” dedi.

“Binayı 1 yıldır kimseye kiralayamıyorum”

YENİDÜZEN’e konuşan Uluğ, su ve elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle mağduriyet yaşadığını ve apartmanı kimseye kiralayamadığını savundu.

“Çalmadık kapı bırakmadım. Ne yapacağımı bilmiyorum” diyen Uluğ, borcun ödenmesini talep etti.

Uluğ, “geçtiğimiz gün Hüseyin Özgürgün’e gittim. O da Faiz Sucuoğlu’na telefon açarak, paramın verilmesini söyledi. Ama yine bir şey çıkmadı” dedi.

“Son ödeme 16 Mart 2012’de yapıldı”

Uluğ, partililer tarafından kendisine 16 Mart 2012’de 400 TL’lik ödeme yapıldığını öne sürerek, söz konusu tarihten beridir ödeme alamadığını savundu.

Su ve elektriğinin kesilmemesi için ilgili kurumlara giderek kendisinin ödeme yaptığını dile getiren Uluğ, belediyeye bulunan bin 45 TL borcun 886 TL’si ödediğini,  bin 600 TL elektrik faturasının da 600 TL’sini yatırdığını belirtti.

Uluğ, ödemeler ve borçlarla ilgili elinde faturaların olduğunu da sözlerine ekledi.

“Sayaçlar aynı değil”

Öte yandan Uluğ, bazı UBP’li yetkililerin binanın elektrik sayaçlarının ‘ayni’ olduğunu bu yüzden de borcu kabul etmediğini dile getirdi.

Binada 4 ayrı sayacının bulunduğunu belirten Uluğ, kendisinin ayni sayaçtan kullanmasının mümkün olmadığını iddia etti.

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur