1. HABERLER

  2. SPOR

  3. U15’te final günü
U15’te final günü

U15’te final günü

Tamsu U15’te final bugün Yenicami ile Dumlupınar arasında oynanacak. Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanacak maç 18.00’de başlayacak

A+A-

Eren ŞİŞİK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun organize ettiği Tamsu U15 Ligi’nde final heyecanı bugün oynanacak Yenicami – Dumlupınar maçıyla yaşanacak. Geçen yıl yine final oynayan iki ekibin mücadelesi Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanacak. Zorlu maç saat 18.00’de başlayacak. Zorlu maç öncesi hazırlıklarını tamamlayan iki ekip final maçını beklemeye başladı.

İlk grupta kaleyi gole kapattı
Final karşılaşması öncesi Dumlupınar’ın ortaya koyduğu müthiş performans ise sarı kırmızılıları finalde bir adım öne çıkarıyor. Zira ilk grup maçlarında oynadığı 5 karşılaşmadan galip ayrılan Mağusa temsilcisi bu karşılaşmalarda fileleri 47 kez sarsarken, kalesinde gol görmedi. İlk grubu lider tamamlayan Dumlupınar, ikinci tur gruplarında ise 3 maçın 2’sini kazandı 1’inde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Sarı kırmızılılar bu maçlarda fileleri 14 kez sarstı ve kalesinde 3 gol gördü.

Maç başına 7 gol
Çeyrek finalde bir başka doğu temsilcisi Mormenekşe ile karşılaşan Dumlupınar ilk maçta rakibine gol yağdırdı ve sahadan 9-1 galip ayrıldı. İkinci maçı da 4-0 alan sarı kırmızılılar adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde güçlü Küçük Kaymaklı karşısına çıkan Dumlupınar bu maçı da 3-0 kazandı ve adını finale yazdırdı. Mağusa temsilcisi turnuva boyunca oynadığı 11 maçta 77 gol kaydederken, kalesinde sadece 4 gol gördü.

Sadece 1 kez yenildi
Finalin bir diğer ekibi Yenicami ise 5’inci kez final oynamanın sevincini yaşıyor. Finale gelene kadar zorlu maçlar oynayan Yenicami yine de adını finale yazdırarak amacına ulaştı. Siyah beyazlılar ilk grup karşılaşmalarında çıktığı 6 karşılaşmadan 5 galibiyet elde ederken, bir kez de sahadan mağlup ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 29 kez sarsan Yenicami kalesinde 4 gol gördü. İkinci grup maçlarında daha iyi bir performans sergileyen kara kartal oynadığı 3 maçı da kazandı ve rakip filelere 22 gol gönderirken kalesini de gole kapattı.

Çeyrek ve yarı finalde zorlandı
Çeyrek finalde zorlu iki Türkmenköy maçı oynayan Yenicami bu maçların birinde sahadan beraberlikle ayrılırken, diğer maçı da 1-0’lık skorla kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Yenicami yarı finalde ise güçlü Mağusa Türk Gücü ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten maçta rakibini penaltılar sonunda 6-5 mağlup eden Yenicami adını finale yazdıran diğer ekip oldu. Lefkoşa temsilcisi turnuva boyunca oynadığı 12 karşılaşmada 54 gol kaydederken, kalesinde 6 gol gördü.

Bu haber toplam 2577 defa okunmuştur