1. HABERLER

  2. SPOR

  3. U15 karması mercek altında
U15 karması mercek altında

U15 karması mercek altında

15 yaş altı futbolculara yönelik oluşturulan bölge karmalarının kendi aralarında oynadıkları müsabakalar sonucunda belirlenen U15 karması, dün bir dizi teste tabi tutuldu

A+A-

 

U15 Karması’nda yer alan futbolculara dün Attila Topaloğlu Sahası’nda gerçekleştirilen antrenmanda Hüseyin Aşkın Kınacı ve Simay Kanan tarafından bazı testler uygulandı.
Antrenmanda teorik çalışmaların yanı sıra tıbbi testler yapılırken Eğitim Üst Kurulu üyesi Hüseyin Aşkın Kınacı, antenör Hasan Kargılı nezaretinde teorik çalışma gerçekleştirildi. Ardından Kınacı ile birlikte Spor Bilimcisi Simay Kanan’ın da yer aldığı tıbbi testler uygulandı.

Ölçümler yapıldı
2000 doğumlu olan futbolculardan oluşan 35 kişilik gruba, dar alanda oyun formunda dayanıklılık antrenmanı yaptırılırken, egzersizler ardından futbolcuların kalp atım hızı sayıldı ve kandaki laktik asit seviyesi ölçülerek değerler alındı. Antrenmanda ayrıca kamera kayıdı yapılarak futbolcuların topla oynama sayıları ve ikili mücadele sayıları elde edildi. Elde edilen veriler dünyadaki diğer çalışmalarla kıyaslanacak ve sonuçlar Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

Bu haber toplam 1687 defa okunmuştur