1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TV çekimi trajedi ile sonuçlandı
TV çekimi trajedi ile sonuçlandı

TV çekimi trajedi ile sonuçlandı

Ölen Fransızlardan üçünün ünlü sporcular Florence Arthaud, Camille Muffat ve Alexis Vastine olduğu öğrenildi.

A+A-

 

Arjantin'de "Dropped" isimli Tv şovunun çekimini yapan ekibi taşıyan iki helikopterin çarpışması sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel yetkililerin açıklamalarına göre, Buenos Aires'in bin 170 kilometre kuzeybatısında Villa Castelli bölgesinde meydana gelen kazada helikopterlerde bulunan 10 kişiden kurtulan olmadı.

Kazada hayatını kaybedenlerden ikisinin Arajntinli pilotlar Juan Carlos Castillo ile Roberto Abate olduğu bildirildi.

Ölenlerden 8'inin ise Avrupa'da çeşitli ülkelerde gösterilen "Dropped" isimli Tv programını çeken 8 Fransız vatandaşı olduğu kaydedildi.

Ölen Fransızlardan üçünün ünlü sporcular Florence Arthaud, Camille Muffat ve Alexis Vastine olduğu öğrenildi.

Kazanın nedenine ilişkin ise açıklama yapılmadı. Çarpışmanın meydana geldiği bölgenin Arjantin ile Şili'yi ayıran Andes dağları olduğu ve seyrek yerleşim bulunduğu belirtildi.

FRANSA YASTA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yayımladığı yazılı açıklamada, "Dropped" isimli şovun çekimini yapan ekibi taşıyan helikopterlerin çarpışması sonucu Fransa'nın 3 ünlü sporcusu Florence Arthaud, Camille Muffat ve Alexis Vastine'in aralarında bulunduğu 8 Fransız vatandaşının hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Başbakan Manuel Valls ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından, "Bu dram karşısında derin bir acı duyuyorum. Bu sabah tüm Fransa yasta" ifadelerini kullandı.

Spor Bakanı Thierry Braillard ise "Fransız sporu yasta, 3 şampiyonumuzu, yıldızımızı kaybettik. Onlar sıradışı şampiyonlardı" açıklamasında bulunarak kazayla ilgili Paris'te soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ayrıca, Fransa'nın Buenos Aires Büyükelçiliği'nde de kazayla ilgili bir kriz masası kuruldu.

CAMİLLE, ALEXİS VE FLORENCE

Kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Camille Muffat 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 400 metre serbest yüzme rekoru kırarak altın madalya kazanmıştı. Fransa'nın en gözde sporcuları arasında yer alan Muffat tek bir olimpiyat oyununda 3 madalya birden kazanan 3 Fransız sporcu arasında yer alıyordu. Muffat aynı zamanda 2013 yılında da Fransız nişanı Legion d'Honneur'e layık görülmüştü.

Kazada yaşamını yitiren 28 yaşındaki boksör Alexis Vastine de 2008 yılında Pekin Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştı. Vastine'nin en büyük hayalinin gelecek yıl Rio'da yapılacak Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğu biliniyordu.

Ölümüyle Fransa'yı yasa boğan diğer bir sporcu 57 yaşındaki Florence Arthaud ise dünyanın en iyi yelkencileri arasında yer alıyordu. Erkek egemen bir spor dalı olarak tanınan yelkenle uğraştığı için kendisine "Atlantik'in Gelini" lakabı takılmıştı. Arthaud, dünyanın en zorlu yelken yarışları arasında kabul edilen Route de Rhum'u 1990 yılında kazanmıştı. Ünlü yelkenci 2009 yılında da "Özgürlüğün Rüzgarı" isimli otobiyografisini yayımlamıştı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in bin 170 kilometre kuzeybatısında Villa Castelli bölgesinde meydana gelen kazada helikopterlerde bulunan 10 kişiden kurtulan olmamıştı. Kazada 3'ü sporcu olmak üzere 8 Fransız vatandaşı ve 2 Arjantinli pilot hayatını kaybetmişti. Kazanın nedeni ise henüz bilinmiyor.

(AA)

Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur