1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Tüzük gereği yapılamaz”
“Tüzük gereği yapılamaz”

“Tüzük gereği yapılamaz”

Federasyonlar sözcüsü ve Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu: “KKTC MOK Genel Kurul’u tüzük gereği yapılamaz. Yapılabilmesi için öncelikle elli üyenin altında sayı olmamalı ve seçilecek olan yönetim kurulunun içinde dört spor federasyonu temsilcisi bu

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Milli Olimpiyat Komitesi’nin (KKTC MOK) yarın yapmayı planladığı Olağanüstü Genel Kurula, spor federasyonları katılamıyor.
Konu ile ilgili olarak Spor Federasyonları Sözcüsü ve Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu yaptığı açıklamada “KKTC MOK yönetimi tüzüğe aykırı davranıyor” dedi.

Aşkın Burcu, “KKTC MOK tüzüğüne göre, spor federasyonları KKTC MOK’un doğal üyesidir. Ancak 2 yılı aşkın bir süredir faaliyette olmayan ve başkanının kim olduğu henüz mahkeme tarafından belli olmamış bir derneğe nasıl aidat yatıracaktık” açıklamasını yaptı.

Atilla Mahmutoğlu imzası ile geçtiğimiz hafta duyurulan ve yarın yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’un da yapılmaması gerektiğinin altını çizen Aşkın Burcu, “Federasyonların olmadığı bir ortamda genel kurul yapılamaz” dedi.

Burcu: “Tüzük gereği yapılamaz”
Spor Federasyonları sözcüsü ve Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, Olağanüstü Genel Kurul’un yapılmaması için alt mahkemeden herhangi bir ara emri almadıklarını, zaten yapılması planlanan genel kurulun tüzük gereği yapılamayacağının altını çizdi.

Aşkın Burcu, “KKTC MOK genel kurulunun yapılabilmesi için öncelikle elli (50) üyenin altında sayı olmamalı ve seçilecek olan yönetim kurulunun içinde ise dört spor federasyonu temsilcisi bulunması gerek” dedi.
Burcu, “Spor federasyonları olarak önce yarın yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul’un nasıl ve ne şekilde yapılacağı veya yapılamayacağını bekleyip göreceğiz, daha sonra duruma göre müdahalemizi yapacağız” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur