1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Tüzük engel değil, yüzde 51 aday olabilirim’
‘Tüzük engel değil, yüzde 51 aday olabilirim’

‘Tüzük engel değil, yüzde 51 aday olabilirim’

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, “UBP Kurultayı’nda yüzde 51 aday olma ihtimalim var” diyerek, UBP Tüzüğü’nün yanlış yorumlandığına işaret etti, “Tüzük aday olmama engel değil” dedi.

A+A-

FAYKA KİŞİ

Töre, Tüzüğe göre son seçimlerden milletvekili seçilmiş olmamasının Tüzüğe göre aday olmasını engellediğini ancak bir başka madde ile aday olmasının önünü açtığını belirtti.
Töre, “Tüzükte, ‘en az bir önceki olağan kurultayda oy verme/veya oy kullanma hakkını kazanmış olanlar’ da aday olabilir maddesi var. Bu da benim adaylığım için yeterli” açıklamasında bulundu.
UBP’deki son olağan kurultayın İrsen Küçük ve Ahmet Kaşif’in adaylığı olan kurultay olduğunu anımsatan Töre, “O kurultayda ben oy kullanmıştım” hatırlatmasını yaptı.
Töre şunları söyledi:
“Daha önce tüzük çalışması yapılırken ilgili madde yoktu. Ancak biz DP’den UBP’ye gelen arkadaşlar bu maddenin eklenmesini istedik ve bu tüzükte yer aldı. Hamit Bakırcı dışındaki arkadaşlarımızın adaylığının önündeki engel kalktı.”

“Ay sonu karar vereceğim”
Adaylığı konusunda d açıklama yapan Zorlu Töre, “yüzde 51 ihtimalle aday olabilirim. Bazı temaslarım, değerlendirmelerim var. Ay sonuna kadar çalışmalarım sürecek” dedi.
UBP tabanından kişiliğine karşı sempati olduğunu anlatan Töre, “Ben yanar döner değilim. İlkeliyim, sağlam duruşum var. UBP tabanın istediği de budur” ifadesinde bulundu.

“UBP’nin üst düzeyi bir partiye gidip, geldi”
Demokrat Parti’ye gidip gelmesinin kurultaydaki şansını etkileyecek mi sorusuna ise Töre, “Propaganda yapılabilir ama UBP’nin üst düzeyindeki birçok isim ya başka partiden geldi ya da gitti, geldi bunun örnekleri çok… O nedenle beni bununla yıpratamazlar” yorumunda bulundu.
Töre, “Fikirlerim aynı, hiçbir zaman gökkuşağındaki renkler gibi olmadım, zigzaglar çizmedim. UBP’de şuan da hiç kimse meydanda yok ama ben her yerdeyim ve partinin tabanı da bunu görüyor”  dedi.
Parti Genel Başkanlığına;
-En az bir önceki olağan kurultayda oy verme/veya oy kullanma hakkını kazanmış olanlar
-Milletvekillerinden son Milletvekilliği Genel seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi listesinden seçilmiş olanlar
-Belediye Başkanlarından ve/veya Belediye Meclis Üyelerinden Yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nden Belediye Başkanı ve/veya Belediye Meclis Üyesi seçilmiş olanlar aday olabilirler.
-Parti Genel Başkanlığı'na aday olacakların Kurultay tarihinden  en az otuz gün önce Parti Merkez Yönetim Kurulu'na aday olduklarına dair yazılı olarak başvurmaları koşuldur.
-Parti Genel Başkanı'nın görev süresi seçildiği tarihten başlayarak bir sonraki olağan kurultay tarihine kadar devam eder.

-------------

Çavuşoğlu’ndan ‘adaylık’ açıklaması

UBP Kurultayı’nda aday olması beklenen UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Pazartesi günü basın toplantısı düzenliyor.
Çavuşoğlu’nun Pazartesi günü Meclis’te yapacağı basın toplantısında UBP Kurultayı’na başkan adaylığını açıklaması  bekleniyor.

----------

Tatar,  Özgürgün’ün açıklamalarına yanıt verdi

“Özgürgün pek çok açıdan başarısız oldu”

UBP Kurultay sürecinde tartışmalar hız kazandı.  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün aday olacaklara yönelik yaptığı açıklamaya ilk tepki Genel Başkan adayı Ersin Tatar’dan geldi.

UBP Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “ ekonomik kalkınma, Kıbrıs konusunda tarihi çizgiden sapmama, partinin her bakımdan güçlenmesi ve en demokratik şekilde yönetilmesi için UBP genel başkanlığına aday olduğunu” belirtti.
Tatar, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün  ‘neden aday oluyorlar anlamıyorum’ şeklindeki açıklamalarını yanıtladı ve “ Sayın Özgürgün pek çok açıdan başarısız olmuştur. O yüzden aday olmak değil, olmamak yanlış olurdu” dedi.

“Sosyal ve ekonomik durumum ortada”
Ersin Tatar açıklamasında şunları kaydetti:
“UBP’de kurultay süreci başlamıştır. Tüm aday olacaklar görüşlerini, projelerini ortaya koyacaklar ve kararı UBP üyeleri verecektir. Bu noktada hepimize düşen görev, sadece genel başkanlık yarışı için değil diğer tüm organlarımız için, partimize yakışır olgunluk içinde, tüzüğümüze uyularak demokratik bir yarışın gerçekleşmesini sağlamaktır.
Ben, partimizi ülkemizi bugünkünden çok daha ileriye taşımak için aday olacağımı çoktan ortaya koymuş bu çalışmalarıma başlamıştım. O, çalışmalarımı da sürdürüyorum. Muhalefette kalsaydık da adaydım, şimdi partimiz iktidar ortağıdır yine adayım. Ne bakanlık istedim, ne de bu konuda konuşulmasına izin verdim. Sosyal ve ekonomik durumum ortadadır. Kişisel menfaat, şahsi beklenti ve hesap için değil, UBP’nin, Kıbrıs Türk Halkı’nı, Devletimizi, tarihi çizgisinden sapmadan, büyük projelerle, ileri gelişmişlik seviyesine ulaştırması, partinin en demokratik şekilde, herkese değer vererek, saygı duyarak yönetilmesi için adayım.
Partimin kendi projelerini, ideallerini gerçekleştirmek için halktan tek başına iktidar yetkisi alması için başım dik alnım açık olarak, ekonomi bilgimle, mali uzmanlığımla, siyasi ve iş tecrübemle, halk sevgimle, çok çalışma azmimle yola çıktım.
Genel Başkanımız Özgürgün eğer aday olursa kendisi ile bir fikir, proje yarışması içine girmiş olacağız. Ben bundan rahatsızlık duymam; Tam tersine UBP’lilerin önüne bir seçenek sunulmuş olmasından dolayı memnun olurum. Böylece partilimiz kim canla başla çok çalışacaksa, kim ülke meselelerini parti konularını daha iyi çözebilecek kapasitede ise kim ekip çalışması yapabilecekse onu seçme şansını elde edecektir. Sayın Özgürgün de başka adayların çıkmasından rahatsız olmamalıdır.”

“Özgürgün geçmişi unutmasın”
Özgürgün’ün 22 ay önce kurultaya tek aday olarak gittiğini söyleyen Tatar, “Ama unutulmamalı ki öncesinde Parti Meclis grubunda karşısında iki aday vardı.O dönemde, yapılan ilk tur oylamada yarıdan fazla arkadaşımız Sayın Özgürgün’e karşı çıkmıştı. Sayın Özgürgün, ancak iki aday arasında yapılan ikinci tur oylamayı az bir farkla kazanarak kurultaya tek aday olarak gitme şansını elde etmişti” hatırlatması yaptı.

“Özgürgün 22 ayda başarılı olamadı”
Tatar,“ Genel Başkan bir televizyon programında karşısına neden aday çıktığını anlayamadığını belirtmiştir. Ortadan anlaşılmayacak bir durum yoktur. Durum gayet açıktır” diyerek, “UBP iyi yönetilmiyor, ülke yönetimi için yapmamız gereken pek çok şey yapılmıyor. Bize göre Sayın Özgürgün bu 22 aylık süreçte pek çok noktada başarılı olamadı. Bütün taban, partililer kendi aralarında Özgürgün’ün çeşitli durumlardaki başarısızlığını konuşuyor” dedi.
Tatar, “bunca başarısızlıktan ve yaşananlardan sonra Özgürgün’ün karşısına aday çıkması gayet doğaldır. Aday çıkmaması yanlış olur, partiye ve ülkeye zarar verir” yorumu yaparak, “Özgürgün aday çıkmasına tepki göstermek yerine üzerine düşeni yaparak partinin demokratik bir seçime gitmesini sağlamalı, bizlerle diyalogtan kaçmamalı, dostluğu bir tarafa itmemelidir”  ifadesinde bulundu.

Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur