1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Tüzüğü bekliyoruz”
 “Tüzüğü bekliyoruz”

“Tüzüğü bekliyoruz”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) katılımla ilgili Güney Kıbrıs basınına konuştu

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, federasyonun Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) katılım başvurusu yapmak için üyelerin onayını aldıkları ve yenilenen tüzüğü beklediklerini söyledi. Sertoğlu kesin bir takvim olmamasına karşılık iki ay sonra federasyon olarak hazır olacaklarına inandıklarını belirtti.

Sertoğlu: “Anlaşma olmazsa istifa edeceğim”
Güney Kıbrıs basınından Haravgi gazetesinin spor ekine röportaj veren Sertoğlu, KTFF’nin tüzüğünün değişmesinin ardından FIFA ve UEFA’ya haber verileceğini ve bu iki kuruluşun da yeni bir toplantı çağrısı yapacaklarını belirtti. Sertoğlu, KOP ile anlaşmaya varacakları konusunda umutlu olduğunu belirtirken, anlaşma olmaması durumunda da istifa edeceğini açıkladı.

“Düzgünce tamamlanacağıma inancım tam”
Sertoğlu, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum futbolcuların birlikte mücadele ettiklerini görmeyi hedeflediğini ve Kıbrıs Türk futbol kulüplerinin KOP’a katılmaya hakları olduğunu belirtti. Bazı Kıbrıslı Rum kulüplerinin anlaşmanın gerçekleşmesini istemediklerini vurgulayan Sertoğlu, buna rağmen günün sonunda herşeyin düzgünce tamamlanacağına inancı olduğunu kaydetti.

“Akıncı daha istekli”
Anlaşmanın hayata geçirileceğinden umutlumusunuz sorusuna Sertoğlu, iyimser olduğunu ve kendi taraflarından herhangi bir sorunun olmadığını belirtti. KOP tarafından herhangi bir sorunun olup olmayacağından emin olmadığını belirten Sertoğlu, eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun anlaşmaya sıcak bakmadığını ancak yeni seçilen Cumhurbaşkanı Akıncı’nın sadece Kıbrıs sorununa değil, futbolda atılan adımlara da çözüm için kendisinden daha istekli olduğunu kaydetti.

“Koutsokoumnis ile iletişimimiz sürüyor”
KOP başkanı Kostakis Koutsokoumnis ile iletişimin sürüp sürmediği sorusu ile ilgili olarak Sertoğlu, iletişimlerinin resmi seviyede olmasa da sürdüğünü belirtti. Konu ile ilgili olarak birçok şeyi resmi olmamakla beraber arkadaşlık çerçevesinde konuştuklarını belirten Sertoğlu, yarın bir anlaşma olması halinde bazı şeylerin yavaşça ve düzgün bir prosedürde sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Çözüm sadece futbolda olmamalı”
Sertoğlu sözlerinin sonunda Kıbrıslılar olarak hem futbolda hem de adada bir çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. Mevcut durumun böyle devam etmesinin zorlukları beraberinde getireceğini söyleyen Sertoğlu, sadece futbolda değil, tüm adada birleşerek, düzgünce ileriye gitmenin önemine vurgu yaptı. Haravgi Gazetesi editörü Costandinos’a kendi istemiyle gerçekleşen mülakat için gazeteci Sadettin Celalettinoğlu ve spor yazar Fevzi Beyar yardımcı oldular.

Bu haber toplam 1453 defa okunmuştur