1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAK
TUTUKSUZ YARGILANACAK

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Lefkoşa’da çalıştığı şirkete ait malları başkalarına satarak 46 bin TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edilen zanlı F.K mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Yaklaşık iki yıl boyunca çalıştığı pazarlamacı olarak çalıştığı şirketteki malların faturalarını farklı göstererek, başka kişilere satış yaptığı iddia edilerek tutuklanan zanlı F.K mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. 1 Temmuz 2012 ile 12 Nisan 2014 tarihleri arasında meydana gelen “müstahdem tarafından sirkat”, “başkasının kimliğine bürünme”, “sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “sahtekarlıkla kayıt temini” suçlarıyla bağlantılı olarak zanlı F.K dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen davada, Savcı Yardımcısı Atilla Enver Etkin ve Savunma Avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Fahri Gümüşsoy’u mahkemeye tanık olarak dinletti.

Polis: “46 bin TL”
Gümüşsoy, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Gümüşsoy, zanlı F.K’nin Lefkoşa’da faaliyet gösteren Murat Öztürk’ün işletmecisi olduğu Kaliber Trading Ltd isimli iş yerinde pazarlamacı olarak çalıştığını beyan etti. Polis, zanlının 1 Temmuz 2012 ile 12 Nisan 2014 tarihleri arasında, şirket tarafından kendisine verilen faturalar ile şirketten 46 bin 77.96 TL faturalara karşılık ürünleri sahte beyanla alarak tasarrufuna geçirdiğini ve kimlikleri meçhul şahıs veya şahıslara satıp sirkat ettiğini söyledi. Gümüşsoy, zanlının ayrıca fatura üzerindeki teslim alan kısmına sahte imza atıp başkasının kimliğine büründüğünü aktararak, konu faturaları şirkete sunup sahte evrakı tedavüle sürerek sahtekarlıkla kayıt temini yaptığını aktardı. Zanlının 15 Ocak’da tespit edilerek tutuklandığını söyleyen polis memuru, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını dolayısıyla uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatla serbest
Savcı, zanlının uygun görülecek teminat şartlarını yerine getirerek, davalarında hazır buluncaya kadar serbest kalmasını talep ederken, Avukat bu talebe itiraz etmedi.
Yargıç Meltem Dündar’da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlının yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslime etmesine direktif verdi. Ayrıca zanlının 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve KKTC vatandaşı bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1654 defa okunmuştur