1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutukluluk süresi uzatıldı
Tutukluluk süresi uzatıldı

Tutukluluk süresi uzatıldı

Mağusa’da 2016 yılı Ekim ayı içerisinde “Emtaş Kuyumcu” isimli işyerine girerek 136 bin TL değerinde muhtelif altınları sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklanan  69 yaşındaki Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı zanlı P.P dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

 

Mağusa’da 22 Ekim – 24 Ekim 2016 tarihleri arasında Mağusa Zafer Anıtı Ticaret Merkezinde faaliyet gösteren “Emtaş Kuyumcu” isimli işyerinin arka duvarına delik açarak içeriye girdiği ve 2 adet çelik kasayı hasara uğratarak kasa içerisinde bulunan toplam 136 bin TL değerindeki muhtelif altınları sirkat ettiği iddia edilen zanlı P.P, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“Bina açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı P.P tutukluluk süresi 4 gün daha uzatıldı.

 

Zanlı bu iş karşılığında para alacağını itiraf etti...

Meselenin tahkikat memuru Raif Safa, zanlı P.P’ın 22 Ekim – 24 Ekim tarihleri arasında Mağusa’da Zafer Anıtı İş Merkezi’nde bulunan ve işletmeciliğini Ahmet Taş’ın yaptığı “Emtaş Kuyumcu” isimli iş yerinin batı kısmında bulunan duvara 45x45 cm ebatlarında delik açıp içeriye girdiğini ve küçük oda içerisinde bulunan 2 adet çelik kasayı kırıp hasara uğrattıktan sonra kasa içerisinde bulunan toplam 136 bin TL değerindeki  muhtelif altınları sirkat ettiğini anımsattı.  Zanlı P.P’nin ve olayda kullanılan EBH 514 plakalı aracın olay yerinde bulunan kamera görüntüleri ile tespit edildiğini belirten Safa, zanlının 16 Aralık tarihinde saat 12:30’da Metehan Kara Giriş Kapısından EBH 514 plakalı aracı ile KKTC’ye giriş yaptığı esnada tespit edildiğini söyledi. Safa, zanlının 2 tane gönüllü ifade verdiğini belirterek, zanlının vermiş olduğu ilk ifadesinde mesele ile ilgili olarak aranan 3 kişiyi tanımadığını ve hiç bir bağlantısının olmadığını beyan ettiğini ancak zanlının vermiş olduğu ikinci gönüllü ifadesinde ise aranan kişileri tanıdığını, 45 yıllık arkadaş olduklarını, KKTC’de büyük iş yapacaklarını bildiğini, konu kişilerin KKTC’ye giriş çıkışlarında yardımcı olacağını ve iş karşılığında para alacağını beyan ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak 3 kişi ile 2 aracın arandığını belirten Safa, sirkat edilen altınların henüz bulunamadığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Safa, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

4 gün daha...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı P.P tahkikat maksatları bakımından tutukluluk süresinin 4 gün daha uzatılmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 1726 defa okunmuştur
Etiketler : ,