1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi…
Tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi…

Tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi…

Mağusa’da kaldırım üzerinde yürüyen genç kıza saldıran ve cinsel tecavüzde bulunduğu iddia edilen zanlı A. Y. C, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da kaldırım üzerinde yürüyen Ukraynalı K.Y isimli kıza saldırarak, cinsel tecavüzde bulunduğu iddia edilen zanlı A. Y.C, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“Cinsel tecavüz”, “darp” ve “kasti hasar” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman, zanlının25 Ekim tarihinde yürüyen baş harfleri K.Y olan Ukrayna uyruklu kıza “cinsel tecavüz”, “darp” ve “kasti hasar” suçlarını işlediğini belirtti.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın henüz tamamlanmadığını belirten Derman, zanlının tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını açıkladı.

-------------------------------------------

Yargılanmaktan kaçabilir…
Polis Memuru Hasan Derman, zanlının işlemiş olduğu “cinsel tecavüz” suçunun çok ciddi bir suç olduğunu ve müebbet hapis gerektirdiğini belirtti.

KKTC ve TC vatandaşlığı bulunan zanlının annesinin, babasının ve eşinin Türkiye’de bulunduğunu belirten Derman, zanlının yargılanmaktan kaçmak için yurt dışına kaçma olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi.

Derman, zanlının yargılanmaktan kaçmasını önlemek için hükümsüz tutuklu olarak 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, cinsel tecavüz suçunun en ağır suçlardan biri olduğunu ve müebbet hapis cezası öngörüldüğünü belirterek, ortada zanlının yargılanması neticesinde mahkum olma olasılığını doğuran bir şahadet olduğunu ifade etti.
Toroslu, ülkemizden gayri yasal yollardan çıkışın çok kolay olduğunun ve TC’nin yargılanmak üzere zanlıları KKTC’ye iade etmediğinin bir gerçek olduğuna dikkatleri çekti.

Zanlının serbest kalması halinde böylesi ciddi bir suçtan yargılanmaktan kaçma olasılığının yüksek olduğuna bulgu yapan Toroslu, zanlının hükümsüz tutuklu olarak yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur