1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutuklu sayısı üçe çıktı…
 Tutuklu sayısı üçe çıktı…

Tutuklu sayısı üçe çıktı…

Ergenekon köyünde Arif Kürt’e ait evden 4 bin TL sirkat eden zanlı C.Ç’nin ardından A.U ile M.K de tutuklandı…

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Ergenekon köyünde Arif Kürt’e ait eve girerek 4 bin TL sirkat ede zanlı C.Ç’nin ardından aranan suç ortaklarından A.U ile M.K de tutuklandı. “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı C.Ç ile A.Ü’nün tutukluluk süresi 4’er gün daha uzatılırken, zanlı M.K aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Zanlı C.Ç’yi’i hırsızlık yapmak için köy girişine bıraktılar…
Meselenin tahkikat memuru Şükrü Ömürlü, 21 Şubat tarihinde Ergenekon köyünde meydana gelen “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” meselesi ile ilgili olarak zanlı C.Ç’nin ardından zanlı A.U ve M.K’nin de tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Ömürlü, zanlı A.U’nün gönüllü ifade verdiğini belirterek, ifadesinde olay günü zanlı C.Ç’yi Ergenekon köyünün girişinde hırsızlık yapmak için bıraktığını, kendisinin araçta oturduğunu, zanlı M.K’nin ise kiralık aracı kullandığını, daha sonra zanlı C.Ç’nin kendilerini arayarak “İş tamam gelip beni alın” dediğini beyan ettiğini açıkladı.

Kimliği araştırılacak…
Polis Memuru Şükrü Ömürlü, zanlı C.Ç’nin daha önceden Kadir Karahan adı ile KKTC’ye giriş yaptığını ve toplam 21 ev açma suçunu işlediğini belirterek, zanlı C.Ç’nin konu suçlardan teminata bağlandıktan sonra yasa dışı yollardan KKTC’den çıkış yaptığını ve 19 Şubat tarihinde C.Ç olarak tekrar KKTC’ye giriş yaparak “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçunu işlediğini açıkladı. Zanlı C.Ç’in TC nüfus cüzdanının sahte olup olmadığının araştırılabilmesi için gerekli uzman raporu beklendiğini belirten Ömürlü, gelecek olan uzman raporuna göre zanlı C.Ç’in işlediği suçlara “Sahte evrak düzenleme” ve “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” suçları da eklenebilir. Ömürlü, zanlı C.Ç’nin ayrıca 2015 yılı Ocak ayı içerisinde bölgede meydana gelen faili meçhul ev açma olaylarının da faili olabileceğinin düşünüldüğünü söyleyerek bu konuda araştırma yapılacağını ifade etti.

Paraların bir kısmı bulundu…
Polis Memuru Şükrü Ömürlü, zanlı C.Ç’nin sirkat ettiği 4 bin TL’nin 2 bin 690 TL’sini kardeşine saklaması için verdiğinin tespit edildiğini belirterek, zanlı C.Ç’nin tasarrufunda ise 500 TL, zanlı A.U’nun tasarrufunda ise 700 TL bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Ömürlü, zanlı C.Ç ile A.U’nun 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını, zanlı M.K’ün ise 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı C.Ç ile A.U’nun tahkikat maksatları bakımından 4 gün süreyle daha, zanlı M.K’nin ise 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur