1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutuklu öğrenci sayısı 20'ye çıktı
Tutuklu öğrenci sayısı 20ye çıktı

Tutuklu öğrenci sayısı 20'ye çıktı

Adada eğitim gören Kürt ve Ülkücü gençler arasındaki gerginlik sonucu 6 kişi daha tutuklandı, tutuklu sayısı 20’ye yükseldi.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)
Adada eğitim gören Kürt ve Ülkücü gençler arasındaki gerginlik sonucu 6 kişi daha tutuklandı,  tutuklu sayısı 20’ye yükseldi.
Geçen hafta Mağusa’da yaşanan olayların ardından önceki gün, Kürt öğrenciler Lefkoşa’da eylem yaptı,  TC Elçiliği’ne yürüdü, polisin tavrını protesto etti.
Öte yandan olaylara adı karışan 6 öğrenci daha dün tutuklandı, tutuklu sayısı 20’ye yükseldi. Tutukluların bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

‘Kışkırtmalar neden oldu’ iddiası…
DAÜ’de yapılacak Öğrenci Yüksek Konseyi (ÖYK) seçimlerine katılacak ve kendilerini ‘devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler’ olarak tanımlayan DAÜ Seçim Platformu Bloğu adayları, olaylara ‘kışkırtmalar’ın neden olduğunu iddia etti.
Önceki yıllarda da buna benzer olayların yaşandığını savunan öğrenciler, Ülkü Ocakları mensubu kişilerin, blokta yer alan Kürt öğrencilerin Kürt kimlikleri üzerinden yürütülen karalama, anti propaganda ve ırkçı yaklaşımlarıyla tehdit, baskı ve kışkırtmalara maruz kalındığını savundu.

Haberin devamı bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur
Etiketler :