1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutuklanan kardeşler mahkemeye çıkarıldı
Tutuklanan kardeşler mahkemeye çıkarıldı

Tutuklanan kardeşler mahkemeye çıkarıldı

Mağusa'da 1 yıl önce boşandığı eski eşine çocuklarını göstermediği gerekçesiyle kız kardeşleri N.K’i dövüp ölümle tehdit eden M.L.Y ve İ.H.Y isimli kardeşler tutuklandı.

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa'da 1 yıl önce boşandığı eski eşine çocuklarını göstermediği gerekçesiyle kız kardeşleri N.K’i dövüp ölümle tehdit eden M.L.Y ve İ.H.Y isimli kardeşler tutuklandı. "Şiddet tehdidi" ve "Ciddi darp" suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlılar teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Önce dövdüler sonra tehdit ettiler...

Meselenin tahkikat memuru Hamza Tarman, zanlıların, eşinden 1 yıl önce boşanan ve 4 çocuk annesi olan kız kardeşleri N.K’i eski eşi tarafından 3 aydır telefonla çocukların kendisine gönderilmesi konusunda baskı geldiğini belirtti. Zanlı İ.H.Y’nin bu doğrultuda 29 Temmuz tarihinde N.K’nin evine gittiğini belirten Tarman, eski eşiyle barışmadığı ve çocukları Türkiye'ye göndermediği gerekçesiyle N.K’yi ciddi şekilde darp ettiğini açıkladı. Tarman, 4 Ağustos tarihinde zanlı M.L.Y’nin kız kardeşi N.K’nin evine giderek saçlarından tutmak, kafasına yumruk atmak ve vücuduna tekme atmak suretiyle Korkmaz'ı darp ettiğini ve "Çocukları teslim etmediğin takdirde seni öldüreceğiz" diyerek, zanlı İ.H.Y’nin ise "Kefenini hazırla 5 günün kaldı. Çocukları vermezsen seni öldüreceğiz" diyerek şiddet tehdidinde bulunduklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Tarman, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Teminata bağlandılar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlıların pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 2'şer KKTC vatandaşının 50 ' şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2020 defa okunmuştur