1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye’den Kıbrıs’a dostluk ve barış plaketi
Türkiye’den Kıbrıs’a dostluk ve barış plaketi

Türkiye’den Kıbrıs’a dostluk ve barış plaketi

Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Avrupa Şampiyonası 20-29 Kasım tarihleri arasında Limasol’da düzenlendi.

A+A-

Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Avrupa Şampiyonası 20-29 Kasım tarihleri arasında Limasol’da düzenlendi. Türkiye’nin de katıldığı organizasyonda Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Kıbrıs Halter Federasyonu Başkanı Damianos Hadjidamianou’ya dostluk ve barış adına bir plaket takdim etti.

Dostluk ve barış plaketi verildi
Güney Kıbrıs’ın ev sahipliğinde düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Avrupa Şampiyonası için geçtiğimiz ay Kıbrıs’ta bulunan Türkiye Halter Milli Takımı, Limasol’daki organizasyonda yer aldı. Organizasyonun son günlerinde Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Kıbrıs Halter Federasyonu Başkanı Başkanı Damianos Hadjidamianou’ya yaptıkları iyi ev sahipliği adına dostluk ve barış plaketi takdim etti. Hadjidamianou da Taşpınar'a, Halter Barış Heykeli'nin maketini takdim etti.

Hadjidamianou: “İlişkilerimiz sürecek”
Plaketi almaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kıbrıs Halter Federasyon Başkanı Damianos Hadjidamianou, Türk sporcuların ve Türk ekibinin oldukça başarılı ve profesyonel bir ekip olduğunu belirtti. Türkiye’yi ülkelerinde görmekten ve ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirten Hadjidamianou, Türkiye Halter Federasyonu ile ilişkilerinin bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi.
Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da sporun barış ve kardeşliği pekiştirdiğine yeniden şahit olduklarını belirterek, "Burada olmaktan ve misafirperverliklerinden dolayı Başkan Hadjidamianou'ya teşekkür ediyorum. Barış adına yaptıkları halter heykeli umarım büyük ilgi görecektir" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur