1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Türkiye’den 167 öğretmen!
Türkiye’den 167 öğretmen!

Türkiye’den 167 öğretmen!

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde, Kıbrıs’ta görev yapmak isteyen ‘branş’  öğretmenlerine yönelik kılavuz yayınlandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde, Kıbrıs’ta görev yapmak isteyen ‘branş’  öğretmenlerine yönelik kılavuz yayınlandı.  

‘Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Temsil Yeteneği Sınavı Başvuru Kılavuzu’ adı altında KKTC’de görevlendirilmek üzere 18 branşta toplam 167 öğretmen seçileceği yer aldı.

Kıbrıs’ta görev yapmak isteyen öğretmenlere ‘yabancı dil şartı’ konulmazken, başvuru tarihleri 16- 23 Ekim tarihleri olarak açıklandı.

KTOEÖS eski Başkanı Tahir Gökçebel, TC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya tepki göstererek, “Kıbrıs’ta hemen hemen her branşta yüzlerce öğretmen işsiz iken Türkiye’den öğretmen yollamanın amacı nedir” diye sordu.

Toplam 167 Branş Öğretmeni

tablo-010.jpg

Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Temsil Yeteneği Sınavı Başvuru Kılavuzu’na göre en fazla öğretmen tercihi Teknoloji ve Tasarım bölümüne yapılacağı açıklanırken, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Özel Eğitim branşlarına da çok sayıda öğretmen alımı yapılacağı açıklandı.

Branşlar ve öğretmen sayılarına göre:  İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ne 16’şar öğretmen; Elektrik- Elektronik Teknolojisi’ne 7;  Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri’ne 17; Mobilya ve Mekan Tasarım, Makine Teknolojisi, Sağlık Sağlık Hizmetleri’ne 3’er; Metal Teknolojisi’ne 5;  Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Özel Eğitim’e 18’er; Rehberliğe 19; Muhasebe ve Finansman, Giyim Üretim Teknolojisi, El Sanatları Teknolojisi, Harita Tapu Kadastro, Matbaa, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirmeye 2’şer ve Teknoloji ve Tasarım branşına ise 30 tane öğretmen alımı yapılacağı açıklandı.

Gökçebel tepki gösterdi: “Yüzlerce öğretmen işsizken amacı ne?”

Bu arada Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası eski Başkanı ve şuan ki yönetim kurulu üyesi Tahir Gökçebel, TC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya tepki gösterdi. Gökçebel, sosyal medya hesabında “Kıbrısta hemen hemen her branşta yüzlerce öğretmen işsiz iken Türkiye’den öğretmen yollamanın amacı nedir” diye sordu.

 

 

 

Bu haber toplam 11332 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler