1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Türkiye’de tutmadı
Türkiye’de tutmadı

Türkiye’de tutmadı

KKTC’den ayrılarak AK Parti’den aday adaylığına soyunanlar, aday olamadı

A+A-

Meltem SONAY

Türkiye’de 7 Haziran 2015’te yapılacak seçimlere AK Parti’den “aday adayı” olmak için yüzlerce bürokrat görevlerinden istifa ederken, Kuzey Kıbrıs’ta da görevinden ayrılıp veya ayrılmayıp başvuruda bulunanlar isimler oldu.
Kuzey Kıbrıs’tan aday adaylığına soyunanlar, AK Parti listelerinin dışında kaldı.

Talip Atalay listeye giremedi…

Aday adaylığı içi başvuruda bulunanların başında, görevinden de istifa etmediği için çok konuşulan Din İşleri Başkanı Talip Atalay geliyordu.
Adayların açıklanmasıyla Talip Atalay’ın listeye giremediği de ortaya çıktı.
Görevinden istifa etmeden aday adaylığına başvuran Talip Atalay’ın şimdi ne yapacağı merak konusu…

Atalay ‘İZİNLİ’…
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü Talip Atalay’ın ‘izinli’ olduğunu ifade ederken, birikmiş izinleri olduğunu ve bir süre daha bu izinleri kullanacağını belirtti.

Soru üzerine Talip Atalay’ın görevi ile ilgili henüz bir Yönetim Kurulu kararı olmadığını da kaydeden Özgü, Talip Atalay’ın görev süresinin önümüzdeki Haziran ayında dolduğunu, Yönetim Kurulu’nun da toplanıp bir değerlendirmede bulunacağını açıkladı.

Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı Apak liste dışı

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, ismi çok konuşulmasına karşın aday adaylığı için başvurmazken, TC Lefkoşa Büyükelçiliği 1’inci Müsteşarı Seyit Mehmet Apak aday adaylığı için başvuran isimler arasındaydı.
Lefkoşa Büyükelçiliği 1’inci Müsteşarı Seyit Mehmet Apak da aday adaylığı için istifa etmişti ancak Müsteşar Apak da liste dışı kaldı.

Demirci görevinden istifa etti, listeye giremedi
Ziraat Bankası Kuzey Kıbrıs Müdürü Mahmut Demirci de, ‘aday adaylığı’ için görevinden istifa eden isimler arasındaydı.
Osmaniye’den AK Parti Milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden ayrılan Demirci de listeye giremedi.

Sezai Sezen ve Ayşen Kurt da liste dışı…
Büyükkonuk Belediyesi eski Başkanı Sezai Sezen ve Kıbrıs’taki yatırımlarıyla tanınan işadamı Yahya Kurt’un eşi Ayşen Kurt da aday adayları arasındaydı. Her iki isim de liste dışı kaldı, aday olamadı.

Tek isim Ozan Ceyhun…
Kamuoyunun yakından tanıdığı, bir dönem adı Kıbrıs siyasi yaşamında da sıklıkla anılan ve en son KKTC Vatandaşlığı’ndan ayrılan Ozan Ceyhun, AK Parti aday listelerine giren tek isim oldu.

Bu haber toplam 5094 defa okunmuştur