1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Türkiye’de gelen başarı
Türkiye’de gelen başarı

Türkiye’de gelen başarı

Türkiye’de gelen başarı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Futbol hayatlarını Türkiye’de sürdüren Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı, şampiyonluk sevinci yaşadı. Sezon başında Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Kastamonuspor’a transfer olan Mustafa Yaşınses’in ardından devre arasında aynı takıma dahil olan İbrahim Çıdamlı, ligin tamamlanmasına 2 hafta kala 5. Grup’ta liderliği garantiledi. Kastamonu Gazi Stadı’nda Turhalspor’u tek golle mağlup eden Kastamonuspor hem tarihindeki ilk şampiyonluğunu yaşadı hem de profesyonel bir lig olan 3’üncü lige yükseldi. Kıbrıslı Türk oyuncular şampiyonluk sevincini taraftarlar, teknik heyet ve takım arkadaşları ile doyasıya yaşadılar.

Taraftarların yoğun ilgisi
Ligde en yakın takipçileri Amasyaspor’un aynı haftada mağlup olmasının ardından Kastamonuspor elde ettiği bu galibiyetle puan farkını 9’a çıkararak ligin tamamlanmasına 2 hafta kala şampiyonluklarını ilan ettiler. Kıbrıslı Türk futbolcular Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı da oynadıkları oyunla elde edilen galibiyette önemli bir rol oynadı. Karşılaşmada Yaşınses 75 dakika forma giyerken Çıdamlı oyuna ikinci yarı başında dahil oldu. Maçın son düdüğü ile Kıbrıslı oyunculara Kastamonuspor taraftarları büyük ilgi gösterdi. Oyuncularla fotoğraf çektirmek isteyen taraftarlar sebebiyle Yaşınses ve Çıdamlı uzun süre stattan çıkamadı. İkili maç sonunda elde ettikleri başarıyı KKTC bayrağı ile kutlarken, aileleri de bu maçta futbolcuları yalnız bırakmadı.

“Destek verenlere teşekkürler”
Karşılaşmanın tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı şampiyonluk sevincini dile getirdiler. Kariyerlerinde önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını söyleyen futbolcular ülkelerini Türkiye’de temsil ettikleri için gurur duyduklarını ve takımlarının tarihindeki ilk şampiyonlukta kendilerinin de yer almasının mutluluk verici olduğunu söylediler. Kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini açıklayan futbolcular “Bize mahcup etmedik. Ülkemizi temsil etmeye ve kariyerimizi Türkiye’de sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptılar.

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 205. Sayısı

Adres Kıbrıs 205. Sayısı