1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türkiye'de deprem: Denizli sallandı
Türkiye'de deprem: Denizli sallandı

Türkiye'de deprem: Denizli sallandı

Türkiye'nin Denizli kentinde saat 14.25'te merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bundan 6 dakika öncesinde ise 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

A+A-

İzmir'de sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından Denizli de art arda iki kez sallandı.

Son deprem saat 14.25'te meydana geldi. Merkez üssü Bozkurt ilçesi olan depremin büyüklüğü 6.0 olarak kaydedildi. Şiddetli deprem niteliğindeki sarsıntı, 7.09 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD verilerine göre saat 14.19'de ise 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Bu depremin derinliği ise 17,79 kilometre olarak kaydedildi.

YIKILAN BİNALAR VAR

Bozkurt ilçesinde bazı binaların yıkıldığı, enkaz altında kalan vatandaşlar olduğu belirtiliyor. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlatıldı. Enkaz altından çıkarılan vatandaşlar çevredeki hastanelere kaldırıldı. İlçede büyük bir panik yaşandığı öğrenildi. Şehirde birçok bölgeye elektrik verilemiyor.

Yetkililer, hasarlı binalara girilmemesi yönünde vatandaşları uyardı.

23 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

AFAD ilk belirlemelere göre 23 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada deprem sırasında korkarak camdan atlayan bir kişi hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Sarsıntılar Afyon, Antalya, Burdur ve Isparta'da da hissedildi. Afyon'un Dazkırı ilçesindeki 3 köyde hasar gören binalar olduğu bildirildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Denizli Valisi Hasan Karahan, hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi ve "AFAD olmak üzere sağlık ekipleri ve UMKE birimlerinin bölgeye intikal ettirildi" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da depreme ilişkin Vali Karahan ile telefonla görüştü. Geçmiş olsun dileklerini ileten ve Karahan'dan depreme ilişkin bilgi alan Oktay, ilgili birimlerin bölgede vakit kaybetmeden çalışmalarına başladığını söyledi.

VALİ KARAHAN'DAN AÇIKLAMA

Denizli Valisi Karahan, deprem bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, artçı sarsıntılar olabileceğini, vatandaşların binaları terk ettiğini söyledi.

Hasar tespiti, akşam yemeği ve çadır sağlanması gibi çalışmalar yapıldığını aktaran Vali Karahan, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok, hasarlar tespit ediliyor. Artçıların uzun süreli olmamasını temenni ediyor ve vatandaşları sakin olmaya davet ediyoruz. Özellikle depreme dayanıksız, eski kerpiç evlerde yıkım olduğu söyleniyor. Büyük çoğunluğu kullanılmayan evler. Normal, betonarme evlerde sıva çatlağı dışında yıkım, enkaz haberi gelmedi" diye konuştu.

Enkaz altında kalan yaralı bilgisinin gelmediğini, resmi kurumları boşalttıklarını, bütün hizmetleri bina dışında vereceklerini ifade eden Karahan, hasar tespiti ve vatandaşların zararının giderilmesi için gerekeni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Tesellimiz can kaybının olmaması" dedi. 

Denizli Valiliği koordinasyonunda belediye, AFAD ve Kızılay işbirliğiyle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını aktaran Zolan, ağır ve orta hasarlı binaların da tespit edileceğini söyledi. 

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de artçı sarsıntıların sürdüğünü, vatandaşın konforunu sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

ELEKTRİKLER ÖNLEM AMAÇLI KESİLDİ

Gazetecilere açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise deprem sonrası çalışmalara ilişkin "İlçelerimizde elektrikler kesilmiş durumda, yangına sebep olmaması için. İtfaiye de tüm alanları dolaşıyor" ifadelerini kullandı. Zolan Bozkurt'taki 10'a yakın binada ağır hasar olduğunu da belirtti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

NTV'ye konuşan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, "Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var. Çöken evlerin altında kalanlar oldu" dedi. Çelik, şunları söyledi:

"15-20 saniyenin üzrinde süren bir deprem yaşadık. Kriz masasını oluşturuyor. Pek çok evde hasar var. Çatılar çöktü, güneş enerjileri çatladı. Derin çatlaklar var. 1-2 ev yıkılmasına rağmen ölüm ya da ağır yaralanma söz konusu değil. Vatandaşlarımız çok korktu, şu anda herkes dışarda. Vatandaşlarımızı sakinleştirmeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Hepsine ulaşamadık, bazılarında hasar olduğunu öğrendik." 

"100 HANE GİRİLEMEYECEK DURUMDA"

Tutluca Belediye Başkanı Hüdai Karaşahin ise şunları söyledi:

"192 hanemiz var. 100 kadarı hasarlı girilemeyecek hanemiz var. Herkes dışarda gölgeliklerde oturduğu için can kaybı yok. Yardım bekliyoruz, barınma ihtiyacımız var. Evlerin çoğu kerpiç, betonarme evler daha fazla hasarlı." 

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise ilçede yıkım ve yaralanma olmadığını söyledi. 

Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur
Etiketler : ,