1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türkiye 'yaz saatini' mercek altına alıyor
Türkiye 'yaz saatini' mercek altına alıyor

Türkiye 'yaz saatini' mercek altına alıyor

Yaz saati uygulamasına karşı oluşan tepkilerin benzeri Türkiye’de de yaşanıyor  

A+A-

 

Kıbrıs’ın kuzeyinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından, yaz saati uygulamasına karşı toplum arasında oluşan tepkilerin benzeri Türkiye’de de yaşanıyor  

 

Türkiye’deki kalıcı yaz saati uygulamasını ‘enerji tasarrufu’ gerekçesiyle hayata geçiren TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, gelen çok sayıda şikayet üzerine harekete geçti. Uygulamanın tamamına ilişkin bir ‘röntgen çekilecek’.

 

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre üç haftadır bakanlığa gelen şikayetlerin sayısı günde 50’yi buldu. Bu başvurular bakanlık çalışanlarınca derlendi. Yetkililer ayrıca şikayetleri değerlendirmeye başlarken uygulamada sağlanan tasarruf miktarının da çıkarılacağını belirtti.

 

Bakanlık yetkilileri, konuyla ilgili uygulamanın tamamına ilişkin bir röntgen çekileceğini ve buna göre bir adım atılıp atılmayacağının belirleneceğini kaydettiler.

 

TC Bakanlar Kurulu’nun 8 Eylül 2016 tarihinde Resmi gazetede yayımlanan ve gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 27 Mart 2016 Pazar günü 03.00’dan itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştı.

 

14 Mart 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırılmış; kararla 30 Ekim tarihinde saatler geri alınmamıştı.

UBP-DP Azınlık hükümeti, Türkiye'nin ardından KKTC’de de kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini duyurmuştu. Türkiye’de yapılacak çalışmanın bir benzerinin Kıbrıs’ın kuzeyi için de yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.

 

 

Bu haber toplam 1704 defa okunmuştur