1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Türkiye taahhüdü olması durumunda diyaloga döneceğim”
“Türkiye taahhüdü olması durumunda diyaloga döneceğim”

“Türkiye taahhüdü olması durumunda diyaloga döneceğim”

“Çözüm olmadan doğal gaz konusunu görüşmeyeceğim”

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının, Türkiye’nin taleplerini sonlandıracağına dair açık güvence temin etmeden müzakere masasına dönmeyeceğini ifade etti.

Anastasiadis, Kathimerini gazetesinde yer alan söyleşisinde ayrıca çözüm olmadan Kıbrıslı Türklerle, Kıbrıs’ın doğal zenginliği konusunun ele alınmayacağını belirtti.

Anastasiadis, söyleşisinde, Kıbrıs sorunu ve doğal gaz konusunun yanı sıra iç konulara da değindi.

Anastasiadis, “Türkiye’nin yayımladığı NAVTEX’in Aralık ayı sonunda biteceğinin hatırlatılması ve ileriki adımların ne olacağı, müzakerelerin yeniden başlayıp başlamayacağı” yönündeki soruyu yanıtında, Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklerin haklarının görmezden gelinmesi gerektiği anlamına gelmeksizin, kabul edilecek bir çözümün en kısa zamanda bulunması yönünde ne kadar kararlı olduğunun ve bunun için çalıştığının bilinmekte olduğunu ifade etti.

Anastasiadis, bir başka soru üzerine, doğal zenginliği kimlerin idare edeceği ve doğal gazdan elde edilecek devlet gelirlerinin dağıtımı konularında Talat ile Hristofyas arasındaki sağlanmış görüş birliği bulunduğuna işaret etti ve bunun da, doğal gazın idaresinin, merkezi hükümetin yetkisinde olduğuna ilişkin bir görüş birliği olduğunu belirtti.

Anastasiadis, Ameliyat için New York’a gitti

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in, kalp kapakçığındaki sorun nedeniyle ameliyat olacağı New York’a gitmek için önceki akşam adadan ayrıldığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, Nikos Anastasiadis’in, 4 Aralık Perşembe günü New York’taki “Mount Sinai Hastanesi’nde ameliyat olmasının beklendiğini yazdı.

Bu haber toplam 1311 defa okunmuştur