1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türkiye Parlamentosu ile “Dostluk Grubu” kuruldu
Türkiye Parlamentosu ile “Dostluk Grubu”  kuruldu

Türkiye Parlamentosu ile “Dostluk Grubu” kuruldu

KKTC Parlamentosu ile Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu arasında “Dostluk Grubu” oluşturuldu.

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edilen Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nda, 16 üye yer alacak. Siyasi partilerin Mecliste temsil edildiği sayıya göre düzenlenen üyeliklerde, CTP-BG 6, UBP 6, DP-UG 3 ve TDP 1 milletvekiliyle temsil edilecek.

Bu kararın onaylanmasının ardından UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu’nun “Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Önerisi ile Başbakanlığın “Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi okundu ve oybirliğiyle onaylandı.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, yasa tasarısı üzerine söz alarak, değişiklikle öngördüklerinin; muhtarlığın, dönemi içerisinde boşalması halinde mevcut ihtiyar heyeti arasında yapılacak oylamada en çok oyu alacak kişinin veya sonuç alınmazsa, en yaşlı üyenin görevi sürdürmesi olduğunu ifade etti.

Uluçay, diğer hususun adrese dayalı nüfus kayıt sistemine temel teşkil etmek amacıyla mahalle sakinleri kütüğünün oluşmasına veri sağlayacak olan ve muhtarlar tarafından düzenlenen belgelerde şekil birliğinin sağlanması ve bu belgelerin birer suretlerinin de Kaymakamlıklara ibraz edilerek nüfus, doğum, ölüm, ikamet ve benzeri kayıtlar hususunda merkezi iradenin daha güncel verilere sahip olabilmesini temin etmek amacıyla düzenleme yapıldığını anlattı.

Uluçay, mevcut yasa ile muhtarlıklara gerek yasanın kendilerine verdiği görevleri yerine getirirken gerekse hizmetlerini daha iyi yürütebilmeleri için yapılan mali katkı ile ilgili uygulamada yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla bazı yeni düzenlemeler getirildiğini kaydetti.

Nazım Çavuşoğlu da, muhtarlarla ilgili yapılacak düzenleme yanında muhtarların daha iyi hizmet verebilmesi için teknolojiye alıştırılması ve muhtarlık binaları oluşturulması gerektiğini ifade ederek, bunların ek bütçe ile çözülmesi temennisinde bulundu. Çavuşoğlu, bu tasarıya olumlu oy kullanacaklarını söyledi.

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, yıllardır beklenen yasanın gerçekleştiğini ifade ederek, bu yasanın direk muhtara hitap edeceğini belirtti ve düzenlemeye olumlu baktıklarını kaydetti.

Bunun ardından Genel Kurul, 22 Aralık 2014’de Resmi Gazete’de yayınlanan yasa gücünde kararnamelerin komitede görüşülerek yasa tasarısı şekline dönüştürülen, Kamu Görevlileri Yasası’nın Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkını Düzenleyen 25. Maddesinin Uygulanmasının Durdurulmasına ilişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı, Öğretmenler Yasası’nın Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkını Düzenleyen 53. Maddesinin Uygulanmasının Durdurulmasına ilişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı, Güvenlik Kamu Görevlileri Yasasının Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkını Düzenleyen 28. Maddesinin Uygulanmasının Durdurulmasına ilişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı, Atatürk Öğretmen Akademisi Kuruluş Yasasında Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkını Düzenleyen 36. Maddesinin Uygulanmasının Durdurulmasına ilişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı ve Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasasında Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkını Düzenleyen 9. Maddesinin Uygulanmasının Durdurulmasına ilişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı’nın gündeme alınmasını oyçokluğu ile kabul etti.

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur