1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Türkiye inisiyatifler üstlenerek Kıbrıs sorununu çözebilir"
Türkiye inisiyatifler üstlenerek Kıbrıs sorununu çözebilir

"Türkiye inisiyatifler üstlenerek Kıbrıs sorununu çözebilir"

Kutras:"(Kıbrıs) sorunun çekirdeğiyle ilgili özlü inisiyatifler üstlenerek çözmek Türkiye'ye kalmıştır"

A+A-

 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstandinos Kutras, Yunanistan'ın, Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı bir çözüme ulaşması yönündeki çabalarını desteklediğini belirterek, "Sorunun çekirdeğiyle ilgili özlü inisiyatifler üstlenerek çözüme ulaşılmasına katkı sağlamak Türkiye'ye kalmıştır" dedi.

Yunan gazetecilerin TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kıbrıs'taki açıklamalarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kutras, "Yunanistan'ın uluslararası hukuk çerçevesinde, BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet heyetini ve Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs sorununda BM Güvenlik Konseyi kararları ve AB müktesebatı temelinde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki tüm inisiyatiflerini desteklediklerini belirtti.

Kutras, şunları kaydetti:

"Sorunun çekirdeğiyle ilgili özlü inisiyatifler üstlenerek çözüme ulaşılmasına katkı sağlamak Türkiye'ye kalmıştır. Yani, işgal ordularının varlığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına kendisi tarafından uyulmaması, süren yerleşimcilik ve Kıbrıs Türk tarafının toplumlar arası görüşmelerde bugüne kadar sürdürdüğü verimsiz tavrı."

(AA)

Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur