1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Türkiye ilk ve son söze sahip”
“Türkiye ilk ve son söze sahip”

“Türkiye ilk ve son söze sahip”

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Yannakis Omirou, New York temaslarını tamamlaması nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

A+A-

 

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Yannakis Omirou, New York temaslarını tamamlaması nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Alithia gazetesi ve diğer gazetelere göre Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Yannakis Omirou, basın toplantısı sırasında gerek New York’taki temasları gerekse Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve ekonomi hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Omirou, kendi taraflarının müzakerelerde talep edici, ihtiyatlı olması, ayaklarının yere basması gerektiğini ifade ederken, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümünde “ilk ve son söze sahip olduğunun da unutulmaması gerektiğini” belirtti.

BM Genel Sekreter Vekili Jan Elliason ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen Omirou, Kıbrıs sorununun şimdi çözümlenmesinin bir fırsat olduğunu Elliason’a ilettiğini söyledi.

İki toplumlu, iki bölgeli federasyona ilişkin bir soru üzerine Omirou, kendilerini isimlerin değil çözümün içeriğinin ilgilendirmesi gerektiğini ifade etti.

Önemli olan noktanın, çözümün, iki toplumlu iki bölgeli, bölgeler arası şeklinde isimlendirilmesinin değil, insan haklarının, temel özgürlüklerin, tek egemenlik, tek vatandaşlık, tek uluslararası temsiliyetin uygulanmasının önemli olduğunu ifade eden Omirou, Meclis Başkanı olarak inisiyatif üstlendiğini ve Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’e, 15 Eylül’de kapalı bir oturumda meclisi bilgilendirmesi çağrısında bulunduğunu da belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur