1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye elektriksiz kaldı
Türkiye elektriksiz kaldı

Türkiye elektriksiz kaldı

Türkiye genelinde bugün elektrik kesintisi yaşandı.

A+A-

Sadece Van'da geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanmadı.

Kentteki elektriğin İran'dan sağlandığı ve bu nedenle şehrin kesintilerden fazla etkilenmediği öğrenildi.

Davutoğlu: “Terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz”
TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu Türkiye'de birçok ildeki elektrik kesintileriyle ilgili olarak "Terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz" dedi.
Sorunun iletişim hatlarından kaynaklanıyor olabileceğini kaydeden Davutoğlu, Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kurulduğunu söyledi.

BEDAŞ: İstanbul'a yarım saat içinde elektrik verilecek
Türkiye'de çok sayıda kentte meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili bir açıklama yapan Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) şirketi, İstanbul'a yarım saat içinde elektrik verileceğini açıkladı.

Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası: Özelleştirmeler sistemi aksattı
Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaner bugün yaşanan elektrik kesintisi sorununun, özelleştirmelerden kaynaklandığını düşünüyor.

BBC Türkçe'ye konuşan Kemal Ulusaner, "Özelleştirmelerden sonra farklı elektrik iletim firmaları farklı saatler için farklı fiyat veriyor. Sistemde senkron kayması yaşanınca da domino etkisi gibi iletim hatları kesilebiliyor. Özelleştirmelerden sonra sistemi toparlayamadılar" dedi.
2006'da da benzer bir olayın yaşandığını hatırlatan Ulusaner, "Ege, Marmara ve Antalya’ya kadar uzanan bir kesinti yaşanmıştı. Frekans kayması nedeniyle 11 saat elektrik verilememişti" diye konuştu.

Yıldız: “birçok bölgeye elektrik verilmeye başlandı”
TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki enerji sisteminde TSİ 10.36 itibarıyla çökme olduğunu söyledi.
Bunun birçok sebebi olabileceğini belirten Yıldız, konunun araştırıldığını kaydetti.

Ankara-Gölbaşı'nda Kriz Merkezi kurulduğunu açıklayan Yıldız, başkentte birçok bölgeye elektrik verilmeye başlandığını kaydetti.
Yıldız, "Bizim için önemli olan şebekeyi tekrar ayağa kaldırmak. Bu sık rastlanılır bir olay değil. Enerji yetersizliği diye birşey de söz konusu değil. Kriz merkezinde gelişmeler yakın takip ediliyor. Her saatte sizi bilgilendireceğim" dedi.

Bakan Yıldız bir gazetecinin "Başbakan Davutoğlu, terör dahil her ihtimal araştırılıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Terör saldırısı az mı, çok mu ihtimaldir? Siber saldırı mıdır? Bunu söyleyemem" yanıtını verdi.

(BBC Türkçe)

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur