1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. "'Türkiye ekonomisinin KKTC'ye yansımaları' tartışıldı
"'Türkiye ekonomisinin KKTC'ye yansımaları' tartışıldı

"'Türkiye ekonomisinin KKTC'ye yansımaları' tartışıldı

Creditwest Bank, ‘Türkiye Ekonomisindeki son gelişmeler, 2018 yılı beklentileri ve KKTC ekonomisine yansımaları’ ile ilgili panel düzenledi.

A+A-

Creditwest Bank Özel Bankacılık tarafından Golden Tulip Otel’de ‘Türkiye Ekonomisindeki son gelişmeler, 2018 yılı beklentileri ve KKTC ekonomisine yansımaları’ ile ilgili panel düzenledi.

Panele konuşmacı olarak Türkiye’deki ekonomik dinamikleri çok iyi analiz eden deneyimli ekonomist ING Ekonomik Araştırmalar Grup Müdürü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bankacılık ve Finans Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Muhammet Mercan katıldı.  Panelde Türkiye, KKTC ve bölge ekonomisi ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı. Mercan, Türkiye Ekonomisini, 2017 yılındaki gelişmeleri, 2018 yılı beklentilerini makro düzeyde ve politik iklim açısından değerlendirdi. Ayrıca orta vadede Türk Lirasının performansı ile ilgili öngörülerini de aktardı.  

TC ekonomisindeki gelişmelerin Kuzey Kıbrıs piyasasında hayati önem arz etmesi sebebiyle düzenlenen etkinliğe çok sayıda iş insanları, bankacılık sektöründen uzmanlar ile Creditwest Bank çalışanları katılım gösterdi.  

ZAHEER: KUZEY KIBRIS’TAKİ İŞ İNSANLARI VE YATIRIMCILAR İÇİN TÜRKİYE’DEKİ EKONOMİK GELİŞMELER HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Panel’in açılış konuşmasını Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer yaptı. Zaheer konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomik- politik açıdan izole edilmiş olması ve para birimi olarak Türk Lirası kullanması sebebiyle Türkiye’deki ekonomik gelişmelerden oldukça yoğun etkilendiğini ve ekonomik gelişmelerin paralel seyir izlediğini belirtti.

cc-014.jpg

Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, KKTC’deki ticaret hacminin %65’inin Türkiye ile gerçekleştiğini, KKTC’ye gelen ham maddenin çok önemli bir kısmının Türkiye tarafından sağlandığını, bu sebeple Kuzey Kıbrıs’taki iş insanları, yatırımcılar için Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin hayati önem taşıdığını ifade etti.    

Zaheer, Creditwest Bank’in iş insanlarını ve yatırımcıları aydınlatmak için bankacılık sektöründe öncülük edip geçmiş yıllarda düzenlediği Ekonomi Zirvesi’nin devamı olarak bu ve benzer panelleri düzenlemeye devam edeceğini de ekledi.

 

 

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
Etiketler :