1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye Birinci Ligi’ne yükseldiler
Türkiye Birinci Ligi’ne yükseldiler

Türkiye Birinci Ligi’ne yükseldiler

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) kadın tenis takımı Antalya’da oynadığı İkinci Lig karşılaşmalarını kazanarak Birinci Lig’e yükseldi

A+A-

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 09-12 Mart tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Tenis 2. Ligi'nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tenis kadın takımı grubundaki tüm maçları alarak Birinci Lig’e yükseldi.

İlk gün Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi’ni 3-0 mağlup eden YDÜ, ikinci gün grubun iddialı takımı Çukurova Üniversitesi’yle yaptığı maçı da aynı skorla kazandı. Ardından Adıyaman Üniversitesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi maçlarınıda kazanan YDÜ  grubunu birinci tamamlayarak Birinci Lig’e çıkmaya hak kazandı. 

Yakın Doğu Üniversitesi kafile başkanı Pınar Denk Acar yaptığı açıklamada “Yakın Doğu Üniversitesi olarak adımıza yakışır şekilde mücadele ederek, bir üst lige çıkmayı ne kadar çok istediğimizi kanıtladık” diyerek “oyuncularımız her maçına final maçı ciddiyetiyle çıkarak 3 günlük süreçte gerek teknik gerekse taktik olarak dikkatleri çeken takım oldu. 2015-2016 sezonunda Türkiye Tenis Birinci Ligi’nde mücadele edeceğimizden dolayı mutluyuz. İdareci ve antrenörler olarak tüm oyuncularımızı göstermiş oldukları performansdan dolayı kutluyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1490 defa okunmuştur