1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye Amatör ligin başı Ali Düşmez vurguladı
Türkiye Amatör ligin başı Ali Düşmez vurguladı

Türkiye Amatör ligin başı Ali Düşmez vurguladı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun, Bölgesel Amatör Lig’e giden Kıbrıslı Türk futbolcular ile ilgili yazdığı yazının ellerine ulaştığını söyleyen Ali Düşmez konunun görüşülmesi için de Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’na sevkettiğini, son kararı T

A+A-

Hüseyin KIRAL

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon başkanı Ali Düşmez, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF), Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) giden Kıbrıslı Türk futbolcular ile ilgili yazdığı yazının ellerine ulaştığını, konunun görüşülmesi için de TFF Hukuk Kuruluna sevkettiğini vurguladı.
Ali Düşmez hukuk kurulunun vereceği rapor doğrultusunda son kararı Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceğini de sözlerine ekledi.
Ali Düşmez ayrıca, gelinen noktada kulüplerimizin kendi futbolcularına sahip çıkması için sözleşmeleri hayata geçirmelerini temenni etti. Düşmez önümüzdeki haftalarda Kuzey Kıbrıs’a gelerek yetkililerle konu hakkında görüş alış verişinde bulunmak istediğini belirtti.

Düşmez “Futbolcular burada filiz lisans çıkarıyor”
Konu ile ilgili olarak telefonla ulaştığımız Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon başkanı Ali Düşmez yaptığı açıklamada, KKTC’li futbolcuların, burada Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığına geçtiğini ve her yurttaşa tanınan hak gibi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından işlem gördüğünü, yani ilk başvuru olduğu için ‘Filiz Lisans’ çıkarıldığını söyledi.
Ali Düşmez, “Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren futbol kulüpleri, amatör de olsa futbolcularını kendilerine bağlamak adına sözleşme yapmak zorundadırlar” yaptı. Aksi takdirde futbolcuyu kulübüne bağlayan hiç bir şey yoksa ve sistem bu şekilde devam ettiği sürece, bunların hep yaşanacağının altını çizdi.

Bu haber toplam 1753 defa okunmuştur