1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türkeli kavşağındaki kazanın yargılaması sürüyor
Türkeli kavşağındaki kazanın yargılaması sürüyor

Türkeli kavşağındaki kazanın yargılaması sürüyor

Türkeli kavşağında, 20 Ocak günü meydana gelen trafik kazasında Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet vermek suçlamasıyla hükümsüz tutuklu bulunan Çiğdem Altınfincan dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Türkeli kavşağında, 20 Ocak günü meydana gelen feci kazada 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edilen ancak aleyhine başka davalar getirilerek bir alt mahkemeye gönderilen Çiğdem Altınfincan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Altınfincan aleyhindeki bazı davalar hukuki bir takım nedenlerden dolayı geri çekilip Başsavcılık tarafından takipsizlik dosyalanması ardından Kaza Mahkemesi’nde yeni davalar dosyalandı. Savcılığın açtığı yeni davada, meseleyle ilişkin yeni tanıklar da dosyaya eklenirken, hukuki gerekçelerin tamamlanması için Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları’na gönderilen dosya, yeniden görüşülmesi için 28 Kasım’a tehir edildi. Davanın Kıdemli Savcısı Ergül Kızılokgil, 28 Kasım günü hazırlanacak dosyaların ardından duruşma yaparak ya da evrak üzerinden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi talebinde bulunacak.

Davalar geri çekilmişti
Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu bulunan ve 22 Ekim’de davası görüşülmeye başlanan Çiğdem Altınfincan, “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet vermek” ve “halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş ve birinin ölümüne sebebiyet verme” suçlarından itham edilmişti. Altınfincan,   aleyhine getirilen ‘tedbirlisizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlamasını kabul ederken, ‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş” suçlamalarını reddetmişti. Bu davalar geri çekilerek yeni davalar eklenmek üzere dosya Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Bu haber toplam 1804 defa okunmuştur