1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Turkcell’den kesintisiz internet
Turkcell’den kesintisiz internet

Turkcell’den kesintisiz internet

Turkcell’den kesintisiz internet; “Yedekli internet ve ses erişimi ile süreklilik sağlıyoruz”

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell Şebeke Teknolojileri Müdürü Metin Kayhan, internette zaman zaman yaşanan kesintilerin, yurt dışı kaynaklı fiber arızalarından kaynaklandığını belirterek, “Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak yedekli teknolojimiz sayesinde internet ve ses erişiminde süreklilik sağlıyoruz” dedi.
Özellikle son dönemlerde yaşanan kesintilerden, Kuzey Kıbrıs Turkcell’le çalışan kurumların etkilenmediğini belirten Kayhan, “İnternet, günümüz dünyasında özellikle kurumlar için yaşamsal öneme sahiptir. Bu nedenle, kurumların, gelir kaybı yaşamaması ve servislerini aksatmadan sürdürebilmesi için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Şebeke Teknolojileri Müdürü Metin Kayhan, internette zaman zaman yaşanan kesintilerin sebebini ve sistemin çalışma detaylarını şöyle açıkladı:
“KKTC’nin yurt dışı ses ve internet erişimlerinin büyük bir bölümü Türk Telekom’un deniz fiber hatları üzerinden sağlanmaktadır. Son zamanlarda yaşanan kesintiler bu fiberlerin sonlanma noktalarındaki bölgesel fiber arızalarından kaynaklanmıştır. Kuzey Kıbrıs Turkcell sistemleri 7/24 takip edilmektedir. İnternet çıkışlarındaki kalite düşüşlerinde, servis aldığımız Telefon Dairesi’ne ve Türk Telekom’a anında bilgilendirmeler ve problem kaynağı ile ilgili hem yazılı hem sözlü sorgulamalar yapılmaktadır. Yedekli internet ve ses erişim sistemi sayesinde Kuzey Kıbrıs Turkcell kullanıcılarının iletişiminin devam etmesini ve bu düşüşlerden en az şekilde etkilenmesini sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalar sonrasında müşterilerimiz özellikle internet erişimlerinde yavaşlık hissetseler dahi işlemlerini devam ettirebilmektedir.”


Kurumsal Geniş Bant Wi-Fi ve Radyolink

Kuzey Kıbrıs Turkcell Şebeke Teknolojileri Müdürü Metin Kayhan, kesintilere karşı Turkcell’in kurumsal ve bireysel müşterileri için aldıkları önemler hakkında da şu bilgileri verdi:

“Kurumsal Geniş Bant Wi-Fi ve Radyolink hizmetlerinden faydalanmakta olan kurumsal müşterilerimiz, bu gibi durumlarda herhangi bir yavaşlama veya kesinti yaşamadan çalışmalarına doğrudan yedekli sistemlerimiz üzerinden devam etmektedirler. Bireysel müşterilerimiz de aynı şekilde yedek sistemlerimiz üzerinden iletişimlerini sürdürmektedir. Fiber kaynaklı buna benzer durumların yaşanması ihtimali vardır. Ancak önemli olan internetin bu kadar yaygın bir şekilde kullanıldığı dönemde, erişimlerin, ada içinde de yurt dışında da rahat bir şekilde devam etmesini sağlayacak alternatifleri oluşturmaktır. Turkcell olarak imkanlarımız dahilinde müşterilerimizin kesintisiz iletişim sağlaması için bu güne kadar yaptığımız gibi yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

 

 

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur