1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Turkcell 4G ve sonrasına hazır”
“Turkcell 4G ve sonrasına hazır”

“Turkcell 4G ve sonrasına hazır”

Kuzey Kıbrıs Turkcell, DAÜ Kariyer Günleri’nde 4G ve sonrasını anlattı

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell Radyo Network Uzmanı Serkan Fahrioğlu ve Core Network Uzmanı Çağın Sanıvar, mobil internet ve veri paylaşımının sürekli arttığı ülkemizde, dünyanın en hızlı mobil geniş bant teknolojisi olan 4G ve sonrasına kurum olarak hazır olduklarını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın gerekli yetkilendirme kararı sonrasında, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 4G’ye geçiş için gerekli teknoloji altyapısını en erken sürede sonuçlandıracağını belirten uzmanlar, “Ülkemizde, mobil iletişim alanındaki tüm ilklere imzasını atan Kuzey Kıbrıs Turkcell, LTE (4G) teknolojisini insanımızla buluşturmak yönünde de farkını ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Long Term Evolution (LTE) diye adlandırılan 4G ve sonrası gelecek olan teknolojinin iletişime yeni bir açılım getireceğini belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kariyer Günleri’nde son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Radyo Network Uzmanı Serkan Fahrioğlu ve Core Network Uzmanı Çağın Sanıvar, 4G konusunda dünyadaki ve Kıbrıs’taki gelişmeleri anlattı.

Mobil internetin yolculuğu

DAÜ Elektrik Elektronik Bölümü tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ne Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları da katılarak, mobil internetin geçmişten geleceğe yolculuğu, LTE’nin hayatımıza getireceği yenilikler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

‘Kariyer Günleri’nde teknoloji buluşması yoğun ilgi gördü.

Özellikle mühendislik öğrencilerine yeni vizyon katacak bilgi aktarımları yapılan ‘Kariyer Günleri’nde, 4G teknolojisi gündemin odağını oluşturdu.

‘Kariyer Günleri’ sonunda Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları Serkan Fahrioğlu ve Çağın Sanıvar'a, DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Hasan Demirel tarafından plaket takdim edildi.

Etkinliğe, Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları yanında DAÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Demirel, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Asst. Prof. Dr. Rasime Uyguroğlu, Eski Rektör Yardımcısı Assoc. Prof. Dr. Mustafa K. Uyguroğlu, Akademik Personel Assoc. Prof. Dr. Erhan İnce de katıldı.

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur