1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Turkcell, 16’ncı Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor
Turkcell, 16’ncı Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor

Turkcell, 16’ncı Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 16’ncı Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 16’ncı Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor.  Ülkemizde teknoloji alanında pek çok yeniliğe ve ‘ilk’e imza atan Kuzey Kıbrıs Turkcell, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) yayınladığı 2015 yılı 1’inci çeyrek mobil haberleşme verilerine göre aktif abonede  % 71’lik pazar payı ve kayıtlı 452 binin üzerinde mobil kullanıcı ile öne çıkıyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, 16’ncı kuruluş yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in örnek bir takım çalışması ile tam bir başarı öyküsü yazdığını vurgulayarak, bugüne kadar ekonomiye 1,35 milyar TL’nin üzerinde bir katkı sağladıklarını söyledi.

Dünyanın en ileri teknolojilerini Kuzey Kıbrıs’a taşımanın heyecanını her yeni günde yaşadıklarını belirten Aybars Karaatmaca, “Kuruluşundan itibaren Kuzey Kıbrıs Turkcell’e destek veren tüm yönetici ve çalışanlarımıza, devlet ve hükümet yetkililerine, iş ortaklarımıza, büyük Turkcell ailesine ve özellikle markamızı lider yaparak içtenlikle sahiplenen halkımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ekonomiye önemli katkı

“16 yılda dünyanın en ileri teknolojilerini ülkemize taşımak; kaliteli ve kesintisiz iletişimden taviz vermemek ve insanımıza en çağdaş ve ilerici çözümleri üretmek yönündeki çabamız halkımızın yoğun sevgisiyle karşılığını bulmuştur” diyen Aybars Karaatmaca, ülke ekonomisine sağladıkları katkının kendilerini ayrıca onurlandırdığını belirtti.

Uluslararası bağımsız araştırma kuruluşlarca yapılan anketlerde, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde en fazla beğenilen, güvenilen ve sosyal sorumlulukta en fazla akla gelen marka olduğunu anımsatan Aybars Karaatmaca, “Bu başarılarımızla sınırlı kalmıyor, dünyanın en önemli merkezlerindeki tüm teknoloji zirvelerini yerinde izleyerek, kendimizi ileriye taşımanın uğraşınızı veriyoruz. Hem markamızı hem de ülkemizi dünyada tanıtmak misyonu hepimizi ayrıca gururlandırıyor” görüşünü ortaya koydu.

Kuzey Kıbrıs’a 250 milyon Türk Lirası’nın üzerinde teknoloji yatırımı yaptıklarını hatırlatan Aybars Karaatmaca, “Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak maliyemize ödediğimiz vergi ve hazine payı 790 milyon TL’yi aşmıştır. Ekonomiye toplam katkımız, yarattığımız katma değerle birlikte 1,35 milyar TL’nin üzerindedir” dedi.

Sosyal sorumlulukta da lider

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in en önemli gurur kaynağının, teknoloji kadar sosyal sorumluluk projelerine de öncülük yapmak olduğunu belirten Aybars Karaatmaca, engelli projelerinden çevreye, trafikten eğitime, sağlıktan üretime kadar çok geniş bir yelpazede sosyal sorumluluk projelerine 7 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti.


‘İstihdamı önemsiyoruz’

Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak ülkede önemli sorunlardan birinin ‘işsizlik’ olduğu bilinciyle istihdam yaratmayı son derece önemsediklerini belirten Aybars Karaatmaca, “Hem istihdam yaratmak, hem de birlikte çalıştığımız tüm takım arkadaşlarımızın kuruma bağlılık ve memnuniyetini yükseltmek son derece önemlidir. İnsana yatırımın istihdam yapmakla sınırlı olmadığını, bu istihdamın hizmet içi eğitim ve geniş sosyal menfaatlerle desteklenmesi gerektiğini de biliyor, bu yönde çalışıyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 213 çalışanı, 1.300 satış noktası ve bayi ağı ile 2 bin kişilik bir eko sistem yarattığını, tüm diğer paydaşları ile çok geniş bir kesimi etkilediğini de anlatan Aybars Karaatmaca, “Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kuzey Kıbrıs’ın göz bebeği konumundadır, bunu biliyor, hissediyor, yaşıyoruz” diye konuştu.

Çalışan bağlılığının önemi

Çalışan bağlılığı ve mutluluğuna çok önem verdiklerini çünkü bunun verimliliği artırdığına inandıklarını söyleyen Aybars Karaatmaca,  belirli sürelerle bağımsız araştırma firması tarafından yapılan “Çalışan Bağlılığı Anketi” ile memnuniyet oranını ölçtüklerini belirterek, geçtiğimiz yılki anket sonucunda Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarının bağlılık oranının % 87 olduğunu ifade etti.

‘İlkleri başardık’

Yine aynı dönemde yayınlanan BTHK’nın raporuna göre ülkemizde ‘Akıllı Cihaz Kullanım’ oranının %48’lere taşındığını belirten Aybars Karaatmaca, 4G ve 5G teknolojilerine geçiş konusunda da çok yoğun çalıştıklarını, teknik altyapı ve insan kaynağı olarak en yeni teknolojilere her zaman hazır olduklarını vurguladı.
Karatmaca sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kurulduğu 1999 yılından günümüze hep ilkleri başardık. SMS, MMS, VAS, GPRS, GPRS POS, ISO 9001-2000, Türkiye’den önce 3G, Telemetri,  Dual Carrier, 4G beta hız testleri ve daha pek çok teknolojik yenilik, ilk kez Kuzey Kıbrıs Turkcell’le adamıza taşınmıştır.

‘Birlikte her gün daha iyiye’

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, 16 yıllık geçmişin ardından Kuzey Kıbrıs Turkcell’in aktif abonede % 71’lik pazar payına sahip olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:
“Bu ilgiye, güvene ve sevgiye layık olmak için çok çalışmaya devam edeceğiz. 16 yıldır olduğu gibi en ileri teknolojileri müşterilerimize sunmak, sosyal sorumluluk misyonumuzu sürdürmek, altyapımızı sürekli güçlendirerek geleceğe güvenle bakmak, insanımıza en çağdaş çözümler üreterek yüzlerini güldürmek vazgeçilmezimiz olacaktır. Kuzey Kıbrıs Turkcell her gün, her an, halkımızdan öğrencimize, işçimizden memurumuza askerimizden ülkemize gelen turiste kadar herkesin yanındadır; sesle, mesajla, internetle herkese dokunmaktadır. Müşterimizi memnun etmek ve en kaliteli hizmeti sunmak için arkadaşlarımız 7/24 hizmet vermektedir. Omuzlarımızda ne kadar önemli bir sorumluluk taşıdığımızın bilincindeyiz. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 16’ncı yılında oluşan kültür, üretim, güven ve sarsılmaz gelenek bizlere güç veriyor, enerji veriyor. Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 16’ncı kuruluş yıldönümünü kutluyor, birlikte her gün daha iyiye diyorum…”

Bu haber toplam 2774 defa okunmuştur