1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Türkay Otel’den 01 Evim Restoran’a
Türkay Otel’den 01 Evim Restoran’a

Türkay Otel’den 01 Evim Restoran’a

Türkay Otel’den 01 Evim Restoran’a

A+A-


Zekai Altan

Yaklaşık on günden beridir Adana’da Başkent Hastahanesi’nde babamın tedavisi ve kızım ile ilgileniyoruz. Yurttan uzak. İlk durak havalimanı sonrası Türkay Otel’e. On dakikalık bir mesafe. Adana’nın merkezinde. Seyhan’da. Müze Kavşağı karşısı ve altı minareli Sabancı Merkez cami yanı. Otel merkezde ve yol üzeri. Ulaşımdan alışverişe ve hastahaneye tam merkez.

ADANA’DA KONAKLAMA VE LEZZET BİR ARADA

Türkay Otel temiz, yatak kahvaltı hizmet, veren bir işletme. Kahvaltısı da doyurucu ve lezzetli. Aile ortamı. Güvenli. Konukseverliği de. İşletmeci Remzi genç ve dinamik. Fenerbahçeli olsa da idare eder! Size bayağı yardımcı olur. Hatta Otele yemek servisi siparişine kadar. Adana’daki durak yeriniz olabilir diyebilirim. Özellikle Kıbrıslıların. Adana’nın kebabı ünlü. Hem de tescilli. Adana bu alanda ciddi bir adım atmıştır. Ve yöresel bir lezzeti coğrafi bir isim ile tescil ettirmiştir. Doğrusunu söylemek gerekirse buna pek uyan da yok. Adana Kebabın kömüründen garnitürüne kadar bir standartı vardır. Hatta ısısına kadar. Bunun pek uygulandığını göremedim. Hastahane sonrası zamanın elverdiğince yemeklerimizi alırken bu tatları da tadarak yorumlamaya çalıştım. Adana’da kaliteli mekanların yanında genelde çok sayıda mekan sade ve standart. Bunların arasındaki tek fark hijyen ve konukseverlikleridir. Bir öğlen yemeğini Kocco diye bir mekanda aldık. İşletmecisi nerdeyse kendi istediği mönüyü servis edecekti. Hem de siparişlerimizi kızarak aldı. Bize üç tane tavuk şiş yaptıracaktı. Ben kendisine “müsaade edersen bize mönü listeni ver ve biz karar verelim” dedikten sonra da bize muhalif oldu. Yemek süresince yanımıza dahi gelmedi ve ilgilenmedi. Bizden ayrı masalara yemek sonrası geleneksel çay servisini bile yapmadı. Uğurlama dahi. Tabii tümü değil. Yanılmıyorsam burası biraz da seçme gibi oldu.

01 EVİM RESTORAN

01 Evim Restoran Türkay Otelin hemen yakınında. Kısa bir araştırma sonrası burayı konaklama süresince benimsedik ve seçtik. Cadde üzeri bir mekan. Hijyenik ve konukseverliği çok güzel. Personeli güleryüzlü. İç ve dış mekan olarak iki ayrı bölümü vardır. Türkay Otel ile bizim için bütünleşen bir mekan oldu. Mönü listesi de zengin ve çok iyi planlandı. Genelde ev yemekleri yanısıra mangal ve ızgaralar da servis edilmektedir. Burada damak tadınıza uygun mönüleri tadabilirsiniz. Kıbrıs Mutfağı ile benzerlikler de vardır. Mücendra pilavına Mercimekli Bulgur Pilavı derler. Belen tava, içerisinde ise soğan, domates, sarımsak, et ve acı biberli olarak yapılır. Hatay mutfağına özgü.  Kıbrıs mutfağı damak tadını ayıran tek fark acı. Hemen hemen değil tüm yemeklerde acılı kullanılır. Birçok yemek de benzerlik içerisindedir. 01 Evim Restorantın mönü listesi de haftalıktır. Her gün farklı ev yemekleri servisi yapılmaktadır. Izgara çeşitleri ise her gün vardır. Porsiyon siparişi bir veya bir buçuk olarak verilir. Genelde doyurucu porsiyonlar. Ben genelde ciğer, et şiş yağcıklı ve saç kavurmayı favori olarak seçtim. Her porsiyonun yanında summaklı soğan, ince kıyılmış domatesli ve hıyarlı salata, bol maydo-nozlu ekşi ile acılı yeşil biber. Acılı pul biberin konduğıu yemek ve ızgaralar hariç. Saç kavurma ve ciğer eb çok beğendiklerim. Çok ince olarak doğranan ciğerler şiş üzerinde kıvamında ızgaralanarak pişirildi. Biraz fazla kızartırsanız hem yanar  hem de kuru olur. Bunun güzeli ve damak tadı yumuşak olmasıdır. Yanında kuru soğanı ve maydanozu. Adana’da sadece 01 Evim Restorantta değil, diğer mekanlarda da aynı yöntemi gördüm. Yağda kızartma olarak değil. Aksine şiş üzerinde yapılır. Ciğerin dalağı, penevici de olmalıdır. Kıbrıs’ın ciğeri bir başka olur. Adana’da saç kavurma da güzel ve damak tadında. Acılı hem de. Ben acılıyı fazla yiyemediğim için o tadı fazla alamadım. İçerisinde çok ince kıyılmış et, yeşil biber, domates, soğan ve salçalı tadı bir başka olur. Kıyaslama yapacak olursak Kıbrıs Mutfağının saç kavurması biraz daha farklı.

2 MEKAN

Evet yolunuz Adana’ya düşerse konukseverliği, hijyeni ve kahvaltı servisi ile Türkay Oteli ve uygun fiyata yemek alabileceğiniz Türk Mutfağı Adana yemeklerini de 01 Evim Restorantta alabilirsiniz. Üç kişinin ödeyeceği ücret 40-50 TL. Burasını mekan seçebilirsiniz. Kıbrıslılara uygun mekanlar. Öneririm. Türkay Otel’de Remzi ile mutlaka tanışın.

TÜRKAY OTEL: 0322 456 22 25/26
Fax.0322 456 22 27
Remzi: 0542 607 82 84
01 Evim Restorant: 0322 459 59 60

Bu haber toplam 3014 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 183. Sayısı

Adres Kıbrıs 183. Sayısı