1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türkay Altay yaşamını yitirdi
Türkay Altay yaşamını yitirdi

Türkay Altay yaşamını yitirdi

Devlet sanatçısı, bestekar ve orkestra şefi Türkay Altay bu sabah yaşamını yitirdi.

A+A-

Devlet sanatçısı, bestekar ve orkestra şefi Türkay Altay bu sabah yaşamını yitirdi.

Altay’ın cenazesi yarın öğle namazından sonra Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek.

Türkay Altay, bir süre önce aşırı enfeksiyon nedeniyle Akçiçek Hastanesi’ne tedavi görüyordu.

Uzun yıllar Mağusa Belediyesi Yurttan Sesler Topluluğu’nun şefliğini de yapan Sanatçı Türkay Altay, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın sanat danışmanığını yapmıştı.

Altay'ın sözü ve bestesini yaptığı “Yaban Çiçeği” ve “Bir Bir Birilerine” gibi eserlerin yanında sadece bestesini yaptığı “Susmasın Şarkılar” ve “Takvimler İçinde” gibi daha pek çok eseri bulunmaktadır.

 


ULUÇAY VE ÖZYİĞİT'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Kıbrıs Türk Müziğine çok önemli eserler kazandıran Türkay Altay’ın vefatını öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Uluçay, Altay’ın vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, Altay’a Allahtan rahmet, yaslı ailesi,tüm sevenleri ve sanat camiasına sabır ve başsağlığı diledi.

Uluçay mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Altay, Müzik alanında yapmış olduğu çalışmalarla hem ülke kültür-sanatına büyük katkılar yapmış, hem de bir çok gencin bu alanda yetişmesine vesile olmuştur.

Merhum Altay’ın Kıbrıs kültürünü anlatan eserlerinin Kıbrıs’ın dışında da tanınması ve bilinmesi her zaman büyük bir gurur kaynağımız olmuştur.

Onu kaybetmenin derin acısını yaşarken, yapmış olduğu eserlerin ve sanata bakış açısının yeni nesiller tarafından da her zaman yaşatılacağına olan inancım tamdır.”

Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, Altay’ın ölümü nedeniyle yayımladığı  mesajında, “Ülkemizde ve Türkiye’de Kıbrıs Türk Halk Müziğine yıllarca emek vererek, kültür ve sanat alanında birçok önemli eser bırakan, Cumhurbaşkanlığı sanat danışmanlığı görevi de yapmış Devlet Sanatçısı Besteci Şef ve Müzik Eğitmeni Türkay Altay’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayım. Murhum sanatçımıza Tanrı’dan rahmet diler, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm sanat camiasına ve toplumumuza başsağlığı dilerim.” İfadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 3835 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler