1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türk - Yunan Forumu'ndan liderlere çağrı
Türk - Yunan Forumu'ndan liderlere çağrı

Türk - Yunan Forumu'ndan liderlere çağrı

Türk - Yunan Forumu’nun Kıbrıs ayağı, iki Kıbrıslı lidere mektup göndererek, Kıbrıs müzakerelerinde mevcut engelleri aşmaları ve Kıbrıs’ta kalıcı çözüm bulmaları için çağrı yaptı.

A+A-

Türk - Yunan Forumu’nun Kıbrıs ayağı, iki Kıbrıslı lidere mektup göndererek, Kıbrıs müzakerelerinde mevcut engelleri aşmaları ve Kıbrıs’ta kalıcı çözüm bulmaları için çağrı yaptı.

18 Mayıs tarihli mektupta  özellikle liderlerin 17 Mayıs’taki toplantısında  müzakerelerde yaşanan çıkmaz ve yeni Cenevre toplantısının gerçekleştirilmesi için gösterilen çabaya dikkat çekildi.

Mektup şu şekilde:

17 Mayıs toplantınızdaki başarısızlık nedeniyle bizler bu mektubu büyük bir aciliyietle yazıyoruz. Umuyoruz ki Kıbrıs’ta çözümün gerçekleşmesi için gerekli adımları atacak ve yeni  Cenevre toplantısı için ortak karar alacaksınız. Ancak şu an müzakerlerin kesintiye uğramasından endişe ediyoruz.

Türk – Yunan Forumu’nun Kıbrıs bölümü, Kıbrıs’ta çözüm çabalarında, müzakerelerin bu aşamaya gelmesi için ortaya konulan  liderliğin ne kadar önemli olduğunun bilincindedir. Yarım aşırlık Kıbrıs sorununda yaşanan ilerleme Kıbrıs tarihi için eşi görülmemiştir.

Türk – Yunan Forumu’nun Kıbrıs bölümü, liderleri son engelleri aşmaları ve kalıcı çözüm ile sonuçlanabilecek son aşamaya geçmeleri için teşvik eder. Bunun tarihi bir an olacağını söylemek abartı olmaz.

Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm, adadaki iki toplum için sosyal ve ekonomik zenginliğin yolunu açmakla birlikte bölgede barışın sağlanması için önemli bir etken olacaktır. Size 1 Mart 2017 tarihinde yazdığımız mektupta belirttiğimiz gibi çözümün alteratifi belirsizliktir ve beraberinde büyük endişeler taşıyacak.

Bizler Türk – Yunan Forumu’nun Kıbrıs bölümü olarak, sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmalarımızı sürdürerek toplumlarımız için müzakere edilmiş bir Kıbrıs çözümünü desteklemeye devam edeceğiz.

Mektuba imza atan isimler şöyle:

Dr Niyazi Kızılyürek,

Erdil Nami,

Emine Çolak,

Oya Talat,

Dr Ahmet Sözen,

Dr Charis Psalltis,

Manthos Mavrommantis,

Xenia Constantinou,

Achhilleas Demetriades,

Dr Neophytos Loizides,

Dr Nikos Trimikliniotis

Rena Chaplarou

Çeviri YENİDÜZEN

Bu haber toplam 3362 defa okunmuştur
Etiketler :