1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türk-Sen'den iş çevrelerine boykot
Türk-Senden iş çevrelerine boykot

Türk-Sen'den iş çevrelerine boykot

Bıçaklı, “Çalışanların alım gücünün düşmesini talep edenlerin ürettikleri veya ithal ettikleri malları tüketmemek için bizleri boykot yapmaya mecbur etmesinler”

A+A-

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, Kamu Çalışanlarının Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa'nın değiştirilmemesi çağrısında bulunan Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı “iş düşmanlığı” yapmakla suçladı.

Bıçaklı, “Çalışanların alım gücünün düşmesini talep edenlerin ürettikleri veya ithal ettikleri malları tüketmemek için bizleri boykot yapmaya mecbur etmesinler” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bıçaklı, her iki oda temsilcilerinin gençlerin “Göç Yasası”na mahkum edilmelerini talep ettiğini öne sürerek, bu konunun “ayıp” denecek noktaya vardığını kaydetti.

Bıçaklı, bu iki örgütün sürekli her hükümet döneminde yasa gücünde kararnamelerle milyarlarca lira vergi bağışlarından yararlandığını, ancak gençlerin “Göç Yasasıyla” açlığa mahkum edilmelerini talep ettiğini savunarak, şunları dile getirdi:

“Bu nedenlerden dolayı çalışanların alım gücünün düşmesini talep edenlerin ürettikleri veya ithal ettikleri malları tüketmemek için bizleri boykot yapmaya mecbur etmesinler. Kendi müşterilerinin alım gücünün düşmesini isteyen bu tür zihniyette olan sermaye temsilcilerine karşı sessiz kalmayacağımızı duyurmak isteriz.”

(tak)

Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur