1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türk-Sen yeni asgari ücreti sordu
Türk-Sen yeni asgari ücreti sordu

Türk-Sen yeni asgari ücreti sordu

Bıçaklı: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu ivedi olarak toplanmalı ve günün koşullarına uygun yeni asgari ücreti belirlemeli”

A+A-

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ivedi olarak toplanması ve günün koşullarına uygun olarak yeni asgari ücreti belirlemesi gerektiğini vurguladı.
Bıçaklı dün yaptığı açıklamada, yıllardır asgari ücrete gerçek enflasyon oranında artış verildiğine işaret ederek, “Asgari ücretle çalışan işçilerin alım gücü her geçen gün daha da azalarak çalışanlar açlığa mahkum edilmiştir” dedi.
Bir ay önce yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, işveren ve hükümet temsilcilerinin katı tutumu nedeniyle yeni asgari ücretin günün koşullarına göre belirlenip onaylanamadığını anımsatan Bıçaklı, emeğin en yüce değer olduğuna inananların bunu uygulamalarıyla ispat etmesi gerektiğini söyledi.
Bıçaklı, şöyle devam etti:
“Kamuda çalışanların yüzde 5’e yakın artış aldığı hatta başbakan, bakan ve milletvekillerinin ayda 500 TL’ye yakın ücret artış aldığı bir ülkede mevcut asgari ücretle sefalet içerisinde yaşamını sürdürmeye çalışan özel sektör çalışanları açlığa mahkum edilmiştir” (TAK)

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur