1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TÜRK-SEN asgari ücrete itiraz etti
TÜRK-SEN asgari ücrete itiraz etti

TÜRK-SEN asgari ücrete itiraz etti

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, dün asgari ücrete resmi olarak itirazda bulunduklarını duyurdu.

A+A-

 

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, dün asgari ücrete resmi olarak itirazda bulunduklarını duyurdu.

Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, brüt bin 730 TL olan asgari ücretle, dört kişilik bir ailenin hayatını insanca idame ettirmesinin mümkün olmadığını savunarak, asgari ücretin açlık sınırının da altında bir sefalet ücreti olduğuna inandıklarını belirtti.

On aydan bu yana asgari ücrete hiçbir artış yapılmazken, bu süreçte akaryakıta, tüp gaza enerjiye, haberleşmeye sürekli yapılan zamlarla dikkat çeken Bıçaklı, bunlara bağlı olarak zincirleme bir şekilde tüm ihtiyaç maddelerine yansıyan zamlarlarla, dövizin patlama yaptığı bir dönemde çalışanların yüzde 40’lara varan bir oranda alım gücünün azaldığını söyledi.

“Bunu görmezden gelen hükümet, çalışanlarla alay edercesine Asgari Ücrete 55 TL’lik bir artış vererek asgari ücretlileri sefalete sürüklemiştir” diyen Bıçaklı, şöyle devam etti:

“Bu itiraz nedeniyle asgari ücretle çalışanlara yapılan bu büyük haksızlığı ortadan kaldırabilmek için Türk-Sen Asgari Ücret Komisyonu’na ve hükümete bir kez daha toplanıp, asgari ücreti yeniden belirlemek üzere yasal olarak bir şans daha vermiştir.”

(TAK)

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur