1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TURİZMDE ‘İNCELEME’ BAŞLADI
 TURİZMDE ‘İNCELEME’ BAŞLADI

TURİZMDE ‘İNCELEME’ BAŞLADI

Sayıştay denetçileri, Turizm Bakanlığı’nda eski Bakan, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş dönemindeki icraatları mercek altına aldı

A+A-

 

• 1 DENETÇİ, ARAŞTIRMALARA DÜN BAŞLADI… Sayıştay Başkanlığı tarafından görevlendirilen 1 denetçi, dün bakanlıktaki incelemelerine başladı. Tek tek dosyaları araştıracak olan denetçiye ek olarak 2 denetçinin daha bakanlıktaki araştırmalara yönelik görevlendirilmesi bekleniyor.

• ‘USULSÜZ HARCAMA’ OLUP OLMADIĞINA BAKILACAK… Bakanlığa bağlı dairelerin müdürleriyle tek tek görüşerek bilgi toplayacağı öğrenilen denetçiler, bakanlığın geçmiş dönem hesaplarını mercek altına alarak, ‘usulsüz harcamaların’ olup olmadığına bakacak.

Ayşe GÜLER

Turizm Bakanlığı, Sayıştay denetçileri tarafından mercek altına alındı.

Eski bakan, DP-UG Genel Başkan Serdar Denktaş’ın 2 yıllık bakanlık dönemine ait hesaplar ile ilgili inceleme başlatıldı.

Denetçiler,  bakanlığın geçmiş dönem hesaplarını mercek altına alarak, ‘usulsüz harcamaların’ olup olmadığına bakacak.

Denetlemeler dün başladı…

Sayıştay Başkanlığı tarafından görevlendirilen 1 denetçi, dün bakanlıktaki incelemelerine başladı.
Tek tek dosyaları araştıracak olan denetçiye ek olarak 2 denetçinin daha bakanlıktaki araştırmalara yönelik görevlendirilmesi bekleniyor.

Görüşmeler yapılacak, geçmiş sorgulanacak…

Denetçilerin, bakanlığa bağlı dairelerin müdürleriyle tek tek görüşerek bilgi toplayacağı öğrenildi.
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile de bir araya gelerek bilgi toplayacak olan denetçiler, bu konuda rapor hazırlayacak.

----------------------------------------------------------------------


Turizm Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu: “Yeni bir göreve başladım, geçmiş kontrol edilmeli”

Turizm Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu ise Sayıştay’tan talep ettiği denetlemenin normal ve rutin bir işlem olduğunu söyledi.

YENİDÜZEN’e değerlendirmede bulunan Sucuoğlu, görevi devralmadan önce hangi bakanlık olursa olsun geçmişe dair denetleme yapacağını söylediğini belirtti.

Yeni bir göreve başlanılacağı zaman ‘geçmişin’ kontrol edilmesi gerektiğine inandığını vurgulayan Sucuoğlu, bu konuda duyum veya buna benzer bir şey duyulması üzerine denetlemenin başlatılmadığını aktardı.

Sucuoğlu, incelemelerin dün başladığını ve Sayıştay Başkanlığı’nın bakanlıktaki araştırmalarla ilgili şu an için 1 denetçi görevlendirdiğini, bu sayının daha da artacağına dair bilgi aldığını söyledi.

“Prensip olarak aldığım kararı uyguluyorum”

Bakanlığa ait tüm hesapların denetlenerek, kontrolden geçeceğini açıklayan Sucuoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Prensip olarak aldığım kararı uyguluyorum. Sayıştay’dan genel bir değerlendirme yapılmasını istedim. Duyduğum veya buna benzer bir şey yok. Genel bir değerlendirme yapılacak”

Bu haber toplam 2420 defa okunmuştur