1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Turistlerin sadece %2'si tüm Kıbrıs'ı görüyor
Turistlerin sadece %2'si tüm Kıbrıs'ı görüyor

Turistlerin sadece %2'si tüm Kıbrıs'ı görüyor

Ada’ya güneyden giriş yapan turistlerin yüzde 94,5’i tatilini Kıbrıs’ın güneyde, yüzde 3,5’i Kıbrıs’ın kuzeyinde ve yüzde 1,9’u her iki tarafta geçirdi.

A+A-

Kıbrıs'ın güneyindeki Turizm Kurumu (KOT) tarafından yapılan ve dün yayınlanan araştırmada, bu yıl Ada’ya güneydeki hava ve deniz limanları üzerinden giriş yapan turistlerin yüzde 95,8’inin tatillerini güneyde, yüzde 2,2’sinin kuzeyde geçirdiği, yüzde 2’sinin de Ada’nın her iki tarafında da tatil yaptığı sonucu çıktı.

Haravgi’nin haberine göre oran, 2017 yaz döneminde de aynıydı. Ada’ya güneyden giriş yapan turistlerin yüzde 94,5’i tatilini Kıbrıs’ın güneyde, yüzde 3,5’i Kıbrıs’ın kuzeyinde ve yüzde 1,9’u her iki tarafta geçirdi.

Bu yıl Ada’ya güneyden giriş yaparak tatilini kuzeyde geçiren turistlerin çoğunluğunu yüzde 6,7 ile Almanlar, 2017’de yüzde 10 ile İsrailliler ve ardından yüzde 5,8 ise İngiltere’den gelenler oluşturdu.

Araştırmada turistlerin Ada’yı daha çok denizi, güneşi sakinliği, çevresinin çekiciliği, gösterilen misafirperverlik, gastronomi ve kültürü nedeniyle tercih ettiği sonucu çıktı. Turistlerin yüzde 28’i Ada’ya, daha önce ziyaret etmediği ve yüzde 24’ü de dost/aile oluşturdukları için geldiklerini söyledi. 

 

 

 

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur
Etiketler : ,