1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Turistler Tunus'tan kaçıyor
Turistler Tunustan kaçıyor

Turistler Tunus'tan kaçıyor

Tunus'un Suse kentinde dün 39 kişinin öldürüldüğü ve 36 kişinin yaralandığı katliamın ardından turistlerin ülkeden ayrıldığı bildirildi.

A+A-

Tunus’un Suse kentinde, bir IŞİD militanının sahilde turistlerin üzerine ateş açarak 39 kişiyi öldürmesinin ardından turistler ülkeden ayrılıyor. Şu ana kadar binlerce kişinin Tunus’u terk ettiği bildirildi. Turistlerin, Enfidha Uluslararası Havalimanı’nı kullandığı belirtildi.

AFP’nin haberine göre, birçok turist, saldırının gerçekleştirildiği sahile çiçekler ve notlar bıraktı. Notların üzerinde İngilizce ve Almanca “Neden” yazdığı görüldü.

'MASUM, TATİL YAPAN KİŞİLERDİ'

Hayatını kaybedenlerden 10 kişinin kimliğinin tespit edildiği belirtilirken, bu kişilerin 8’inin İngiltere , birinin Almanya ve birinin Belçika vatandaşı olduğu açıklandı. İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin, yaşamını yitirenlerin birçoğunun İngiliz olduğu gerçeğine hazır olması gerektiğini ifade ederken, “Onlar masum, tatil yapan kişilerdi” dedi.

Tunus’un Suse kentinde bulunan sahil kenarındaki Imperial Marhaba Oteli’nin sahilinde yapılan ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD’in üstlenmişti. Sahile turist kılığında gelerek dehşet saçan IŞİD militanının adının Ebu Yahya el-Kayravni olduğu açıklanmıştı.

radikal

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur