1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Turistler PCR sonuçlarını otelde bekleyecek”
“Turistler PCR sonuçlarını otelde bekleyecek”

“Turistler PCR sonuçlarını otelde bekleyecek”

Başbakanlık, ülkeye giriş yapacak olan “Otel rezervasyonlu turistlerin” ülkeye girişlerinde PCR testleri yapıldıktan sonra test sonucunu beklemek üzere rezervasyon yaptırmış olduğu otele gönderileceklerini açıkladı.

A+A-

Başbakanlık, ülkeye giriş yapacak olan “Otel rezervasyonlu turistlerin” ülkeye girişlerinde PCR testleri yapıldıktan sonra test sonucunu beklemek üzere rezervasyon yaptırmış olduğu otele gönderileceklerini ve test sonucu çıkana kadar konaklayacakları otel içerisinde gözetim altında tutulacaklarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Başbakanlık açıklamasında “Gözetim altında bulunan turistlerin aynı ortamda bulunanlarla temas etmemeleri ve otelden dışarı çıkışlarına izin verilmeyerek halkla bir araya gelmemesi için de gerekli tüm tedbirler otel tarafından alınacak ve Otel işletmelerinin sorumluluğunda uygulanacaktır” denildi.

İşte açıklama:

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘pandemi’ kapsamına alınan corona virüsü salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler çerçevesinde ülkemizde turizm faaliyetlerinin güvenli ve sağlıklı bir zeminde gerçekleştirilebilmesinin sağlanması amacıyla bazı düzenlemeler hayata geçirilecektir.

Kontrollü olarak turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir süreç içerisinde yeniden başlatılırken toplum sağlığının da korunmasının büyük önemi bulunduğu bilincinden hareketle, kara, deniz ve hava sınır kapılarından giriş yapacak olan Otel rezervasyonlu turistler ülkeye girişlerinde PCR testleri yapıldıktan sonra test sonucunu beklemek üzere rezervasyon yaptırmış olduğu otele gönderilecekler ve test sonucu çıkana kadar konaklayacakları otel içerisinde gözetim altında tutulacaklardır.

Gözetim altında bulunan turistlerin aynı ortamda bulunanlarla temas etmemeleri ve otelden dışarı çıkışlarına izin verilmeyerek halkla bir araya gelmemesi için de gerekli tüm tedbirler otel tarafından alınacak ve Otel işletmelerinin sorumluluğunda uygulanacaktır."

Bu haber toplam 3754 defa okunmuştur
Etiketler : ,